www.nettime.org
Nettime mailing list archives

<nettime-ann> Visual Foreign Correspondents presenteert, Erhan Muratoglu
Marieke Istha on Fri, 11 Jan 2008 23:43:15 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

<nettime-ann> Visual Foreign Correspondents presenteert, Erhan Muratoglu, No Parking


.

Visual Foreign Correspondents presenteert


Aflevering 3

15 Januari -11 Februari 2008

Erhan Muratoglu, Turkije

Titel: No Parking


In samenwerking met De Geglobaliseerde Glazen Bol, het internationale debatprogramma in de Balie, presenteert Visual Foreign Correspondents de derde aflevering van een maandelijkse serie audiovisuele kunstwerken voor het publieke scherm.
Visual Foreign Correspondents vraagt elf gerenommeerde kunstenaars wereldwijd hun persoonlijke visie op de actualiteiten te geven aan de bewoners en bezoekers van Amsterdam. De kunstenaars maken hun bijdrage voor een groot scherm in de publieke ruimte en online. Het scherm wordt als een raam waarin de toeschouwer een glimp van een andere wereld en een ander perspectief kan opvangen.15 Januari – 11 Februari 2008 presenteert Visual Foreign Correspondents:

Erhan Muratoglu met het werk 'No Parking'.


In 'No Parking' beschouwt Erhan Muratoglu de huidige toestand in Istanbul waar mensen en hun fysieke omgeving steeds vaker met elkaar in conflict raken. De globalisering, toegenomen welvaart en uitbreidende urbanisatie zorgen voor krapte binnen de openbare ruimte. Mensen, auto’s en de stad zitten elkaar meer en meer in de weg. Deze korte animatie lijkt op een videogame als Grand Theft Auto, met het verschil dat hier de stad het heft in eigen handen neemt.Ook ander werk van Erhan Muratoglu ontstaat vanuit de steeds sneller veranderende indrukken en situaties van de -stedelijke- omgeving en de problematische consequenties die deze voor het individu hebben. Muratoglu is een interactief ontwerper/digitaal kunstenaar die in Istanbul woont en werkt. Hij maakt computer gegenereerde projecten die in Turkije, Europa en de Verenigde Staten tentoongesteld worden en heeft op vele festivals prijzen ontvangen voor zijn experimentele video's.Het werk wordt gepresenteerd in de Balie tijdens het programma van De Geglobaliseerde Glazen Bol. Daarna is het een maand lang, elke avond te zien op publieke schermen aan het Baliegebouw, op het Contemporary Art Screen, op de Zuidas en in Restaurant Bar Club 11, Post-CS, het tijdelijk Stedelijk Museum in Amsterdam. Op de website van VFC wordt het werk uitgebreid toegelicht met achtergrond informatie en een interview met de maker, verder zijn er interactiemogelijkheden en zijn de vorige afleveringen te zien.


Ook is het werk te zien als deel van de visuele opiniepagina Oog, een opinieplatform in de Volkskrant online, waar kunstenaars wekelijks hun visie geven op onderwerpen in de actualiteit.

Scherm Locaties:
De Balie: Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
_www.debalie.nl <http://www.debalie.nl/>_
CASZ: Zuidplein, Amsterdam
_www.caszuidas.nl <http://www.caszuidas.nl/>_
11/Restaurant bar club: Oosterdokskade 3-5, Amsterdam
_www.ilove11.nl <http://www.ilove11.nl/>_

_www.volkskrant.nl/oog <http://www.volkskrant.nl/oog>_


Aan Visual Foreign Correspondents werken mee:

Artistieke leiding: Nanette Hoogslag

Redactie: Annet Dekker, David Garcia, Petra Heck, Eric Kluitenberg en Nat Muller


Visual Foreign Correspondents is een samenwerking tussen de stichting Visual Correspondenten, De BaliE en het Nederlands Instituut voor Mediakunst.Visual Foreign Correspondents is mogelijk gemaakt door het Amsterdamse Fonds voor de kunsten, VSB, De Balie en het Nederlands Instituut voor Mediakunst
Kijk voor meer informatie op: _www.visualcorrespondents.com <http://www.visualcorrespondents.com/>_

Email: _info {AT} visualcorrespondents.com <mailto:info {AT} visualcorrespondents.com>_


*


*

_______________________________________________
nettime-ann mailing list
nettime-ann {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ann