www.nettime.org
Nettime mailing list archives

Re: [Fwd: [Nettime-nl] De ingeslapen magie van het merk]
Francisco van Jole on 7 Dec 2000 10:47:01 -0000


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [Fwd: [Nettime-nl] De ingeslapen magie van het merk]


At 17:19 06-12-2000 +0100, Ronald van Tienhoven wrote:

Als er dan toch een voorbeeld moet worden gegeven van de invloed van de virtuele wereld op de reŽle wereld van goederen en diensten, dan moet gedacht worden aan de uitwisseling van data tussen universitaire instellingen en wetenschappelijke onderzoeksinstituten onderling.
Veel research wordt voor een groot gedeelte via het Net uitgewisseld. Met name astronomie, kwantumfysica, kwantummechanica en andere natuurwetenschappen zijn disciplines die gebruik maken van het Web; zij kunnen vrijwel niet meer zonder. k beschouw deze disciplines zeker als onderdeel van de *uitwisseling van goederen en diensten*.

Ja, voor de wetenschap is het net van grote waarde. Maar ik denk bij  'goederen en diensten'  dan bijvoorbeeld aan de wetenschappelijke tijdschriften. Net als veel anderen heb ik ook een tijd gedacht dat deze - vaak onbetaalbare - tijdschriften onder druk zouden komen te staan door het net, cq zouden verdwijnen. Dat blijkt dus niet  het geval.


Nu ik me toch in deze wereld bevindt, raad ik je aan de volgende Website te bezoeken: The Map of the Market is een van de snelste *zichzelf verversende* websites (en een van de visueel meest aantrekkelijke).
Juist in de financiŽle wereld vind je de antwoorden op je vraag, dunkt me.

Map of the Market

Dank je wel. Mooi voorbeeld, mooie site ook.

groet, groet,

Francisco van Jole

http://www.2525.com
wekelijkse nieuwsgids - webcam - e-zine - etc.