www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Vacature bij V2_Org.
*Alex Adriaansens* on 20 Dec 2000 11:04:07 -0000


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Vacature bij V2_Org.


Vacature voor een publiciteitsmedewerker/ster bij V2_Organisatie in Rotterdam.


Publiciteitsmedewerker (M/V)

Algemeen
V2_ is centrum voor kunst en mediatechnologie en is geÔnteresseerd in de combinatie van en de verhoudingen tussen verschillende media en verschillende kunstzinnige en wetenschappelijke vakgebieden. Voortdurend wordt de relatie tussen kunst, technologie, media en samenleving onderzocht door het samenbrengen van kunstenaars, onderzoekers, maatschappelijke groeperingen en commerciŽle bedrijven en door het op gang brengen van interdisciplinaire samenwerkingsverbanden tussen hen. In de afgelopen 15 jaar heeft V2_ zo een voortgaande dialoog geschapen binnen een breed netwerk van contacten dat wordt ingezet bij het ontwikkelen van specifieke (kunst)projecten.
V2_ biedt een kritisch perspectief op de futuristische beloften waarmee nieuwe mediatechnologieŽn gepaard gaan en dient als platform voor discussie over de productie, distributie en presentatie van instabiele mediakunst.

V2_Organisatie biedt een gevarieerd programma dat zich richt op zowel het algemene publiek als op kunstenaars, onderzoekers en speciale publieksgroepen. De recentste ontwikkelingen op het vlak waar de terreinen van kunst, media en technologie elkaar kruisen, worden gepresenteerd door middel van installaties, workshops, symposia, conferenties, performances en publicaties. Daarnaast vinden speciale projecten plaats op locaties elders in Rotterdam. Bij deze programma's werkt V2_ regelmatig samen met instellingen binnen Rotterdam en daarbuiten.

Het programma van V2_ heeft ieder jaar een ander overkoepelend thema, waarmee een grote verscheidenheid aan media en technologieŽn wordt geplaatst in een sociaal-culturele context: van Virtual Reality en nano-technologie tot computernetwerken en massamedia. Naast het Dutch Electronic Art Festival organiseert V2_ tentoonstellingen en presentaties zoals de Wiretap-reeks, een maandelijks programma van lezingen, presentaties en performances door kunstenaars uit verschillende disciplines. Wiretap geldt inmiddels als een van de meest consistente podia voor onderwerpen rond media en cultuur in Europa.

Periode
Voor de periode vanaf januari 2001 is V2_Organisatie op zoek naar een ervaren publiciteitsmedewerker, die zich thuisvoelt bij het interdisciplinaire karakter van de V2_ activiteiten.

Werkzaamheden:
- het ontwikkelen en uitvoeren van een publiciteitsplan en strategieŽn die zich verhouden tot het karakter van V2, haar activiteiten en de verschillende soorten publiek dat V2_ wil bereiken
- deze persoon zal uitvoerende publiciteitmedewerkers moeten aansturen die voor speciale projecten worden aangetrokken, om zorg te dragen voor een coherent pr en publiciteitbeleid tussen alle afdelingen en activiteiten.
- het opzetten en uitvoeren van een plan dat zich richt op het toegankelijk maken van de zeer verschillende (publieks)activiteiten van V2_
- publiciteit gericht op specifieke doelgroepen
- betrokken zijn bij het ontwikkelen van sponsortrajecten

Gevraagde kwaliteiten:
- gedegen ervaring
- kennis op het gebied van elektronische kunst en/of mediatechnologie
- goede contactuele eigenschappen
- creatief en oplossend denken
- zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
- het bekend zijn met publiciteitsacties via verschillende specifieke (digitale) media
- goede Nederlandse en Engelse taalvaardigheid
- minimaal HBO niveau
- innovatief en creatief van aard zijn betreffende het uitvoeren van het beleid
- kunnen werken met de gangbare PC-software (Windows of Mac)
- stress bestendigheid
- goed netwerk van perscontacten hebben (met voorkeur media-georiŽnteerde pers)

Wij bieden:
- werktijden: 4 of 5 dagen per week
- loon afhankelijk van ervaring en opleiding
- een dynamische omgeving

Reacties voor 20 januari richten aan V2_Organisatie tav A. Adriaansens ovv vacature.
- Reageren per email: info {AT} v2.nl of per brief: Eendrachtsstraat 10 3012 XL Rotterdam.
- Tel: 010.2067272 Fax: 010.2067271
- http://www.v2.nl
--

V2_Organisation
Eendrachtsstraat 10
3012 XL  Rotterdam_NL
tel +31.10.206.72.72
fax +31.10.206.72.71
www.v2.nl