www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] rumoraria september
rumor on Mon, 3 Sep 2001 21:05:35 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] rumoraria september


Beste mensen,
ondanks het feit dat er deze maand nog geen echte Rumor-avond te verwachten is, willlen we toch de aandacht vestigen op een aantal 'rumorabele' concerten deze maand in EKKO en Theater Kikker.
In EKKO speelt morgen Gary Lucas, voormalig Captain Beefheart-gitarist, solo. En op zondag 16 september is er David Thomas, voormalig frontman van Pere Ubu, met de Two Pale Boys, een trio dat al eerder op Rumor te bewonderen was. Aanbevolen! Voor meer info: www.ekko.nl en de tekst onderaan deze pagina.
Theater Kikker opent zaterdag 8 september na lange tijd officieel a.s. haar deuren met een feest dat ondere andere door Edwind van de Heide, Marco Blauw en Eugene Chadbourne opgeluisterd zal worden. Later in de maand gaat er in Kikker een nieuwe serie van start onder de noemer Proeflokaal. Deze serie wordt o.a. in samenwerking met Rumor georganiseerd en ligt in het verlengde van wat in Amsterdam al een tijdje onder de noemer 'Kraakgeluiden' plaatsvind. Korte verrassende optredens, prikkelende experimenten en eenmalige samenwerkingen tussen muzikanten van diverse pluimage. De toegang voor deze avonden, op dinsdag 18 en 25 september, is gratis! Meer info: www.theaterkikker.nl

Met vriendelijke groet, namens Rumor,
Theus Zwakhals* dinsdag 4 september

Gary Lucas
20.00 uur / F 15,- (6,81 Euro)

Solo- optreden van deze gitaarvirtuoos, die bekend werd als bandlid van Captain Beefheart. Hij speelde onder andere eind jaren '70 op de albums Doc at the radar station en Ice cream for crow. Toen Beefheart zich begin jaren '80 definitief van de muziek afkeerde om te gaan schilderen, verdween ook Lucas een aantal jaren uit beeld. Om in 1988 een grandioze terugkeer te maken in de experimentele New Yorkse jazz-club the Knitting Factory. Daarna kwamen onder andere de band Gods and Monsters, met daarin korte tijd Jeff Buckley, en een aantal solo-projecten. De albums Busy Being Born uit 1998 en het vorig jaar verschenen Improve the Shining Hour geven een goede indruk van Gary Lucas anno nu. Hoewel je het live natuurlijk nooit weet met deze "gitarist van 1000 ideeen".
www.garylucas.com

* zondag 16 september
David Thomas & two Pale Boys
20.00 uur / F 15,- (6,81 Euro)

Na Gary Lucas hebben we in de deze maand met David Thomas nog een levende legende in huis. Met Pere Ubu stond David Thomas immers begin jaren '70 al aan het begin van een muziekstijl die enigszins tegenstrijdig 'art-punk' wordt genoemd. En ook voor deze duizendpoot en tevens bezige bij betekent stilstand in zijn muziek achteruitgang. En dus is David Thomas anno 2001 in Ekko te vinden met zijn Two Pale Boys Keith Moline (gitaar, effecten) en Andy Diagram (trompet, sampler). Surf's up heet de plaat van februari dit jaar. Geen noise dit keer, maar jazzy, melodieus, en tegelijkertijd duister, vervreemdend. En zoals altijd bij David Thomas avontuurlijk en onnavolgbaar.
VPRO's Loladimusica besteedde laatst nog een prachtige aflevering aan deze dichter/muzikant met een geheel eigen kijk op de wereld en de muziek.