www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Persbericht Delhi Developments
Mylène van Noort on Wed, 24 Apr 2002 15:56:02 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht Delhi Developments


PERSBERICHT

KILLER (APPLICATION IS PEOPLE) CLUB:
DELHI DEVELOPMENTS

13 MEI 2002

De Killerclub van 13 mei staat in het teken van de Waag-Sarai Exchange; het uitwisselingsprogramma van Waag Society en Sarai- het nieuwe media initiatief uit Delhi- India. Spreker is Ravi Sundaram, een van de oprichters van Sarai.

Het driejarige Waag-Sarai programma ging van start in 2001 bij de opening van Sarai. In het programma wordt praktische kennis uitgewissseld over het ontwikkelen van sociale software en samengewerkt aan de strategische kwesties rond participatie.

Open Source
De ervaringen van het afgelopen anderhalf jaar wijzen uit dat het opzetten van Open Source projecten en het veroveren van het publiek domein in India helemaal niet zo voor de hand liggen als misschien wel wordt gedacht. De praktijk zal op 13 mei door Ravi Sundaram worden toegelicht. François Laureys (International Institute Cultural Development) zal ingaan op de rol van community radio.

Reader
In deze Killerclub wordt tevens de Sarai Reader 02, The Cities of Everyday Life officieel in Nederland gepresenteerd. De reader bundelt artikelen en beschouwingen van een keur aan internationale schrijvers, waaronder Ole Bouman, Matthew Fuller en Toby Miller.
De reader is te bestellen bij Amazon.com

De Killerclub is een serie ontmoetingen waar onderzoekers, ontwikkelaars en vormgevers met elkaar in gesprek gaan over actuele ontwikkelingen in de technologische cultuur. Waag Society organiseert Killerclubs in haar Public Research programma sinds 1996.


Datum:                  Maandag 13 mei 2002
Locatie:                        De Waag, Theatrum Anatomicum
Aanvang:                        19.30 uur
Contactpersoon:         Floor van Spaendonck  floor {AT} waag.org
Url:                            
www.waag.org / www.sarai.net

WAAG SOCIETY / PUBLIC RESEARCH
Onderzoek en Ontwikkeling naar maatschappelijke en culturele aspecten van technologie