www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] DOT.NU 22 & 23 juni
Kees on Sat, 15 Jun 2002 17:33:03 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] DOT.NU 22 & 23 juniBeste dames en heren,

DOT.NU presenteert nieuwe bewegingen in live cinema, met een bijzondere aflevering omdat o.a. onze vrienden van Captain Video eindelijk weer zullen optreden:

SEMICONDUCTOR
met Ruth Jarman & Joseph Gerhardt (GB)

Jarman & Gerhardt gebruiken geluid als het basisingrediŽnt voor hun films. Het duo experimenteert met de relatie tussen beeld en geluid, waarbij het werk een ambachtelijke kwaliteit uitstraalt. Semiconductor koppelt digitale computerdata aan analoge signalen, waarbij Jarman en Gerhardt bewust ruimte laten voor willekeur en fouten in systemen. De soundtracks van hun films bevatten tegenstellingen, waarbij muziek afwisselend hypnotisch en gewelddadig, minimaal en maximaal is. Ze maakten videowerken voor o.a. Cristian Vogel, DAT Politics en de muziekavonden van WARP (GB). Hun muziek kwam uit op labels als Hot Air en Lucky Kitchen. Het werk is onder meer verzameld op de dvd en cd-rom Hi-Fi Rise: Sonic cities from another timeline.

GAME OF MOBILE FORCES
met Anton Aeki, Joris Cool, Anouk de Clercq (B)

Game of mobile forces is een minnespel waarin live beeld flirt en samenklit met live muziek. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwe software Touch 101, een 3d-programma dat het mogelijk maakt een figuur te creŽren waarin beeld en geluid direct op elkaar worden betrokken. Specifieke parameters in het beeld kunnen met Touch 101 worden gelinkt aan gekozen geluidsfrequenties. Het resultaat: Een interessant spanningsveld tussen mens en technologie waarbij de grens tussen de disciplines beeld en geluid wordt overschreden.

MAKE BELIEF Ė KURTíS BRAIN
videovoorstelling van Captain Video (NL)

Hoofdpersoon in Make Belief - een project van Captain Video en dj Steffi - is Kurt Russel, als meest anonieme ster van Hollywood. De beelden zijn afkomstig uit films waarin Kurt Russel in de leeftijd van 12 tot 51 jaar acteerde. De selectie verbeeldt het leven van een schizofreen personage en speelt een spel met 'oorzaak en gevolg' van beelden uit Hollywood.
Captain Video is een collectief dat zich richt op live video performances en het maken van films en videoproducties. Uit samenwerkingen tussen de leden van Captain Video zijn allerlei projecten voortgekomen, variŽrend van korte films, videoclips en live video bij muziekoptredens, dansavonden en voorstellingen tot leaders, bumpers en vormgeving voor tv-programmaís. Captain Video trad o.a. op met Leftfield, Junkie XL, Human Beings, Bentley Rhythm Ace, Fatboy Slim, Steffi, Eddy de Clercq, Lady Aida en Depth Charge.

DOT.NU is een gezamenlijk initiatief van Paradiso en V2_

V2_: zaterdag 22 juni 2002
open: 20.00 uur
aanvang: 20.30 uur
entree: 7,- Euro (verkoop alleen a.d. zaal)
adres: Eendrachtstraat 10, Rotterdam

Paradiso: zondag 23 juni 2002
open: 15.00 uur
aanvang: 15.30 uur
entree: 7,- Euro incl. daglidmaatschap (verkoop alleen aan de zaal)

Uiteraard is het entreekaartje van DOT.NU ook geldig voor het Cinema Digitaal-programma in de avond, en hopen wij op uw aanwezigheid.

Vriendelijke groeten van Kees Brienen.

______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).