www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Nieuwe Mediamatic workshop Spelers & Regels
Klaas Kuitenbrouwer on Tue, 21 Jan 2003 12:46:02 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Nieuwe Mediamatic workshop Spelers & Regels


Hallo Nettime NL, 

Zondag 2 maart start  een nieuwe Mediamatic workshop SPELERS & REGELS met een spannend inleidend symposium.
De workshop gaat over spelen en leren in interactieve omgevingen voor meerdere gebruikers. 

De vraag hierbij is hoe je de juiste regels voor een soepele wisselwerking tussen gebruikers creŽert. Hoe vind je in het ontwerp de balans tussen structuur van de omgeving en speelruimte voor de gebruiker?
Bij SPELERS & REGELS ontwikkelen de deelnemers zelf ideeŽn voor interactieve omgevingen met educatieve, creatieve of maatschappelijke doeleinden. Hierbij komen aspecten aan de orde als: timing, rolverdeling, leergedrag, speltheorie, en de spanning tussen spelen en regels. 

De workshop duurt een maand en bestaat naast het symposium uit 3 studie-avonden en 3 werkdagen. Tussen de sessies in staan de deelnemers met elkaar in contact via een mailinglijst. Deze opzet biedt veel ruimte voor de uitwisseling van ideeŽn en kritische reflectie.

S P R E K E R S
MARK WALBANK (GB), redacteur van EDGE magazine, zal tijdens zijn lezing ingaan op de belangrijkste ontwikkelingen in het on line-multiplayergaming en een kritische blik werpen op de huidige stand van zaken.
http://www.edge-online.com/

JORRIT DIJKSTRA is componist en improviserend musicus. Zijn muziek speelt zich af in het overlappende gebied tussen genoteerde compositie en 'vrije' improvisatie.
http://www.jorritdijkstra.com/

JESPER JUUL (DK) werkt aan een proefschrift over computergame-esthethiek aan de universiteit van Kopenhagen. Hij ontwikkelt chat- en multiplayer games voor het bedrijf Soup.dk en is redacteur van het Scandinavische on line-tijdschrift Gamestudies.
http://www.soup.dk/ | http://www.gamestudies.org/

SUBMARINE ontwikkelde en produceerde het simulatiespel Crisis Online; dat zich tegelijk op televisie, internet en mobiele telefoon afspeelt. Op TV (NPS)  pakten bekende Nederlandse bestuurders een crisis aan. De kijkers namen in het internetspel hun plaats in.
http://www.submarine.nl/

WIEBE VAN DER HOEK is hoofddocent bij de vakgroep Intelligente Systemen (informatica) aan de Universiteit Utrecht. Hij houdt zich bezig met de formele beschrijving van 'intelligent agents' en vertelt in zijn lezing over speltheorie, keuzetheorie en de logica van kennis.
http://www.cs.uu.nl/~wiebe/

MARTIEN KUITENBROUWER, was Minister van OC&W in het Kabinet Online, denktank over ICT en de overheid. Ze onderzocht en implementeerde diverse leervormen die ICT op een vernieuwende en effectieve wijze inzetten.
http://www.kabinetonline.nl/

JOCHEM VAN DER SPEK is beeldend kunstenaar. Zijn nieuwste project is www.loefje.com, een computerspel waarbij de speler de evolutie van kunstmatig leven in het spel bepaalt door de regels van de spelwereld te wijzigen.
http://www.xs4all.nl/~vdspek/

S E R I E
De workshop SPELERS & REGELS maakt deel uit van de serie Mediamatic workshops Gedrag Ontwerpen. In de workshops worden de inhoudelijke mogelijkheden van interactiviteit op een theoretische ťn praktische wijze onderzocht.

Dit jaar organiseert Mediamatic ook: INTERACTIEVE VERTELLERS (start 4 mei) waarin de laatste ontwikkelingen in het vertellen van verhalen met interactieve media behandeld worden; PARTYDESIGN (start 7 september) gaat over ervaringsontwerp en het bedenken van bijzondere feesten en VAKANTIEDESIGN (start 26 okt) over het ontwerpen van spannende en ontspannende reizen.

Meer informatie over de inhoud en opzet van de workshop SPELERS & REGELS is te vinden op http://www.mediamatic.net/workshops.

Voor vragen kunt u natuurlijk altijd bellen of mailen,

met groet,

Klaas Kuitenbrouwer (workshopcoŲrdinator)
Josine Backus (workshop-assistent)

workshops {AT} mediamatic.nl | 020-3446006/0 | http://www.mediamatic.net/workshops |
Prins Hendrikkade 192, 1011 TD Amsterdam
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (grootveld {AT} nrc.nl).