www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Pasta-Oorlog a.s. zaterdag op de Nieuwmarkt te A'dam.
a.broer on Thu, 24 Apr 2003 17:26:54 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Pasta-Oorlog a.s. zaterdag op de Nieuwmarkt te A'dam.


BELLISSIMA presenteert tijdens de Aprilfeesten op de nieuwmarkt in Amsterdam a.s. zaterdag 26 april van 10:30 uur tot 14:30 uur: KOOKEILAND met de eerste aflevering: PASTA-OORLOG!

KOOKEILAND = EEN MULTIMEDIA PROGRAMMA OVER VOEDSEL EN CULTUUR

Er komt oorlog op de Amsterdamse Nieuwmarkt. Op zaterdag 26 april gaan voor- en tegenstanders van pasta met elkaar op de vuist. Deze oorlog maakt deel uit van de serie KookEiland. De serie wordt vanaf het najaar 
uitgezonden op de lokale Amsterdamse televisiezenders A1 en A2 van Salto, en is via internet te volgen op www.kookeiland.net. 

Internet gaat voorbij aan televisie. Televisieopnames, interviews, achtergrondverhalen, recepten en de interactieve keuken worden tegelijk aangeboden. De interactieve keuken is apart te bekijken via www.streamingkitchen.net. 

De eerste aflevering PASTA-OORLOG gaat over de vraag waarom Italië, (meer dan Frankrijk en Spanje)
zo verknocht is aan het simpele, boerse en het regionale. De oorsprong hiervoor wordt gezocht in het pact tussen futuristische kunstenaar MARINETTI en de fascist MUSSOLINI. Marinetti was tegen pasta en haalde zich daarmee de volkswoede op de hals. De kant van Marinetti en de futuristen wordt vertegenwoordigd door de kunstenaars Erik Hobijn en Arlette Muschter. Zij zijn beide pioniers, Muschter op gebied van culinair theater
en Hobijn op het gebied van machines en geweld. Op 26 april laten zij liefdesparen elkaar voeden met een futuristische maaltijd in vier gangen. Italiaanse koks van de restaurants Segugio, Rosariošs, Robertošs en Di Gigi komen pasta koken, vertellen over de gerechten en vertegenwoordigen de kant van de pastaliefhebbers.
Daarnaast zijn er interwiews met onder andere filmmaker Fons Rademakers en Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel in Nederland en directeur van het Hilton hotel. Deze aflevering wordt gemaakt in samenwerking met de Aprilfeesten en de maatschappij voor oude en nieuwe media; de Waag Society. Format van dit ineteractive kunstproject is naar het idee van mediakunstenaar Bastiaan Lips, de inhoud werd samen met de van schrijver Patrick Faas ontwikkeld. Micha Klein Studio's verzorgt de vormgeving van KookEiland. 

De 2de aflevering: 'Gods Gerecht' vindt plaats op 31 mei in Het Buitenland nabij Nieuwe Meer, evenals de 3de aflevering: 'Nomaden' Trek op 28 juni'.i.s.m; de Waag Society.
___________________________________________________________________________________
Kookeiland wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds en het Mondriaan Fonds.


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (grootveld {AT} nrc.nl).