www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Expositie Boris Tellegen & Gametoernooi in \'t Hoogt
Hoogt4 on Thu, 23 Oct 2003 20:34:30 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Expositie Boris Tellegen & Gametoernooi in \'t Hoogt


BORIS TELLEGEN (DELTA)
levende structuren overwoekeren Utrecht
zaterdag 25 oktober t/m 8 december

Opening:
zaterdag 1 november, 17.00 – 19.00 uur in Filmtheater ’t Hoogt, Utrecht.
Deze expositie is onderdeel van het hoogt4-project 6x6:
6 kunstenaars, 6 locaties.
Special: LEVEL UP GAMETOERNOOI vrijdag 7 november,
12.00 – 17.00 uur in Filmtheater ’t Hoogt, Utrecht.
Check: www.hoogt4.nl

Boris Tellegen / DELTA
Boris Tellegen (Delta) tekent objecten en constructies die gebaseerd zijn op letters. Leesbaar of niet verworden de letters tot abstracte, geometrische in elkaar gevlochten vormen waarin spanning en beweging is vastgelegd. Deze geschetste objecten zijn de basis voor schilderijen, collages, ruimtelijk werk en muurschilderingen. Als kunstenaar heeft hij zijn wortels in graffiti, waar hij ook zijn alias \'Delta\' aan ontleent. Hij is in zijn werk altijd uitgegaan van de letters van zijn alias. Voor het 6x6-project heeft Tellegen zijn alias losgelaten. Tellegen studeerde in 1994 af als industrieel ontwerper aan de TU Delft. Hij exposeert in binnen- en buitenland, maakt platenhoezen, dessins voor kleding, en werkte samen met architectenbureau Maurer.

Levende structuren overwoekeren 6x6 locaties
Elke stad heeft verlaten en verwaarloosde plekken. Door mensen gemaakt en vergeten; begroeid, verroest, beplakt en vervallen. In Nederland worden bijna alle plekken gecontroleerd en moeten tot op de centimeter gebruikt en efficiënt zijn. Maar juist plekken waar mensen lang niet naar hebben omgekeken, beginnen hun eigen leven te leiden. De geschiedenis is voelbaar op plekken als verlaten tunnels, verroeste machines, oude steegjes met buizen. Deze plekken inspireren Boris Tellegen tot het maken van nieuw werk. Tellegen gaat een aantal ‘levende’ bouwelementen maken: prefab abstracte constructie-elementen.

De 6x6-locaties van hoogt4 zullen overwoekerd worden door deze \'levende\' structuren en bouwelementen. Vanaf 25 oktober zal het café van ’t Hoogt langzaam dichtgroeien. Op 60 locaties in de stad hangen A0-prints van Boris Tellegen, ingekaderd in de culturele frames van Plakker en Co. Op de vier monitoren in het café, de videowall van de stadsschouwburg, op www.hoogt4.nl en de inloopfilms in hoogt1 komen de objecten tot leven, waardoor er een bewegend spel van vormen ontstaat. Bij deze animaties heeft Tellegen het geluid zelf gemaakt, een voor hem nieuw medium. Op MEERtv is op zaterdag 25 oktober vanaf 18 uur een item te zien met drie videowerken van Boris Tellegen.

Level Up: Gametoernooi
Vrijdag 7 november 2003, 12-17u, ’t Hoogt, entree €5.
Reserveren: 030-2312216 of info {AT} hoogt.nl
Adres: Filmtheater ‘t Hoogt, Hoogt 4, Utrecht

Op vrijdag 7 november vindt in de drie filmzalen van Filmtheater ’t Hoogt het Level Up gametoernooi plaats. Hier kun je gamen op het grote doek (playstation, x-box, gamecube en pc), presentaties van professionele gamers bijwonen, kennismaken met de Nederlandse winnaars van de World Cyber Games en natuurlijk meespelen in het gametoernooi! Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Ducyco: the gaming company en filmtheater ’t Hoogt.

Het gametoernooi is een van de publieksactiviteiten van Level Up, een internationaal gamecongres dat van 4-6 november in Utrecht zal plaatsvinden. Level Up wordt georganiseerd door Universiteit Utrecht en de Digital Games research Association (DiGRA), en zal naast lezingen, presentaties en workshops ook een tentoonstelling bevatten. In deze tentoonstelling, getiteld Gamescape, zal o.a. werk van Boris Tellegen worden geëxposeerd.______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (grootveld {AT} nrc.nl).