www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Hoogt4 Mailing
Hoogt4 on Tue, 2 Dec 2003 12:45:36 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Hoogt4 Mailing


CINEMATIEK
Dinsdag 9 december, 21.45 uur, Filmtheater ’t Hoogt, Utrecht
Reserveren: 030-232 83 88 / info {AT} hoogt.nl

Cinematiek  toont recent tot stand gekomen film- en videokunst van (hoofdzakelijk) jonge Nederlandse kunstenaars en filmmakers. Op 9 december vindt de tweede aflevering in de reeks van vijf plaats.

Cinematiek 2 is net als het eerste programma zeer actueel - de films zijn soms net af  - en bevat weer veel (Utrechtse, Nederlandse, of zelfs wereld-) premières. Er zullen zoveel mogelijk makers aanwezig zijn om hun werk toe te lichten en vragen van publiek en presentator te beantwoorden. De avond wordt gepresenteerd door beeldend kunstenaar Maria Pask.

Cinematiek 2 bevat: de nieuwste eddie d, werk van aanstormende talenten Ralf en Roy Cremers, nieuw werk van de fotograaf Hans van der Meer, spannende cut\'n\'past films van Constant Dullaart en de winnaars van de éénminuten-award (Sandberg instituut). Verder wordt  een kleine selectie uit de Boy Meets Girl Stories van regisseur/scenarist Marc de Cloe vertoond. Het zijn korte filmgedichten waarin jonge top-actrices en acteurs de taal der verliefden verbeelden. Jan van Nuenen licht zijn nieuwe video Set-4 toe, waarin hij sportbeelden manipuleert en animeert, en kunstenares Hieke Pars licht, luid en duidelijk, Zaanse Kleden toe, een videowerk dat voortkomt uit een beeldend kunstproject: ‘Op 17 mei 2003 klopten bewoners van de flat Perim te Zaandam op hetzelfde ogenblik vanaf het balkon hun vloer- en tafelkleden uit. Een alledaagse handeling werd voor een kort moment een collectieve gebeurtenis’.
Naast nieuw werk van eigen bodem, vertoont Cinematiek 2 ook een Duitse eindexamenfilm van Dietrich Brüggemann en nieuw werk uit België van Bernard Gigounon.
Tenslotte geven Pips:lab en Boris Tellegen een performance:
\"\'Lumasol Live\' is een experiment waarbij de met licht gebakken beelden worden voorzien van pipslabspecerijen. Dit zal dienen als basis voor kleine animatie waarin de net getekende figuren zullen rond bewegen.\"

Cinematiek wordt georganiseerd door Lazy Marie i.s.m. Hoogt 4.
Voor verdere programma-informatie: www.lazymarie.nl en www.hoogt4.nl
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (grootveld {AT} nrc.nl).