www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] projectpresentaties georganiseerd door digitaal platform
Dirk De Wit on Wed, 19 May 2004 10:52:42 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] projectpresentaties georganiseerd door digitaal platform


projectpresentaties georganiseerd door het Digitaal platform van IAK / IBK

Het digitaal platform van de steunpunten voor audiovisuele kunsten (IAK) en beeldende kunsten (IBK) organiseert regelmatig projectpresentaties door kunstenaars die gebruik maken van nieuwe media en technologie. Kunstenaars demonstreren hun praktijken en geven toelichting bij de technologie die ze gebruiken, gevolgd door een gesprek tussen de makers en het publiek.

1. interfaces: 'On borders and edges: physical interfaces in mixed reality environments'
zaterdag 29 mei van 18:00 tot 21:00, kunstencentrum Nadine Brussel

2. mobiele computers, draadloze technologie en connectiviteit in praktijken van kunstenaars en collectieven: 'Sonic stream time'
dinsdag 8 juni van 20:30 tot 23:00, Recyclart Brussel

toegang is gratis, telkens reserveren bij IAK / IBK
info {AT} iak.be of info {AT} ibknet.be of telefonisch 09 / 267 90 401. On borders and edges: physical interfaces in mixed reality environments

Naar aanleiding van het atelier mediakunst X-Med-K, georganiseerd door Nadine, F0am en Looking Glass, in het kader van de ateliers mediakunst van het VAF, heeft Maja Kuzmanovic van F0am een avond samengesteld rond fysiek/lichamelijke interfaces in 'mixed reality' omgevingen. Dit thema en deze technieken, die voorgesteld worden door een aantal specialisten ter zaken, zijn heel representatief voor de recente ontwikkelingen en productie in nieuwe media. 

Vier internationaal gereputeerde experten, kunstenaars en wetenschappers die werken rond 'mixed reality' in het alledaagse, presenteren hun werk en delen hun ervaringen met het publiek in de vorm van een gesprek, begeleid door hapjes van het vermaarde 'f0amf0od's edible worlds':
- Kristina Andersen, artist in residence in STEIM, Amsterdam
- Vali Lalioti, BBC Technology Direction, Londen
- Alok Nandi, Architempo & transfiction.net, Brussel
- Sha Xin Wei, Georgia Institute of Technology, Atlanta
moderator: Maja Kuzmanovic, FoAM Brussel
voertaal: engels

Wat hebben baljurken gemeen met muziekinstrumenten? televisie met een tafelblad? telefoons met panoramische vergezichten? topologie met sensualiteit? en haken met belichting? Waarschijnlijk niets in ons dagelijks leven. In 'mixed reality' omgevingen echter gaan bijvoorbeeld de vezels in en jurk bij het lopen muziek componeren, kan je televisie kijken op het tafelblad, linkt de telefoon spelers tussen panoramische landschappen, kan de topologie van een oppervlak veranderen door aanraking en kunnen lichtgevende draden in elkaar gehaakt worden tot een draagbare wand. 
Vertrouwde thema's en conventionele handelingen zoals lopen, televisiekijken, telefoneren, aanraken,.functioneren hier als interfaces tussen de gebruikers en digitale media, waar statische objecten zoals de jurk, het tafelblad en oppervlakten van objecten plots gaan reageren en als het ware 'levend' worden. In deze 'mixed reality' omgevingen lopen de randen van het scherm in audiovisuele media over in de fysische ruimte. 

zaterdag 29 mei 2004, van 18:00 tot 21:00
kunstencentrum Nadine, Herderstraat 30 Rue du Berger, Brussel
Een organisatie van Digitaal platform IAK/IBK, samengesteld door f0am, naar aanleiding van de ateliers mediakunst gesteund door het VAF, het atelier X-Med-K. Kunstencentrum Nadine is gastheer. 


2. Sonic Stream Time
mobiele computers, draadloze technologie en connectiviteit in hedendaagse praktijken van kunstenaars en collectieven

In een originele set-up in Recyclart tonen een aantal hedendaagse klankkunstenaars de thema's waarrond ze innoverend werken met behulp van technologie zoals mobiele computers, draadloze technologie en connectiviteit. Deze korte demonstraties worden gevolgd door een ronde tafelgesprek met makers en publiek. 
Met:
- Eavesdropper
- Susie Jae
- Quix
- Code 31, en anderen
samengesteld door Guy Van Belle (mxHz.org)
voertaal: nederlands en engels

dinsdag 8 juni, van 20:30 tot 23:00
Recyclart, Rue des Ursulines Ursulinenstraat 25, Brussel
Een organisatie van IAK / IBK in samenwerking met Recyclart


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).