www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] persbericht: stichting radio 100 vecht tegen veroordeling e
Josephine Bosma on Mon, 21 Jun 2004 15:54:07 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] persbericht: stichting radio 100 vecht tegen veroordeling enradiofestatie
PERSBERICHT

 

- Veroordeling st. Bevordering van Vrije Meningsuiting.

- Weekend van de Vrije Radio onder de titel ‘Een gat in de lucht’ op 25, 26, 27 juni.

- Start campagne voor erkenning van vrije radio in Nederland, ‘RadioActive’.

 

 

Veroordeling st. Bevordering van Vrije Meningsuiting

Op 14 april jl. werd door de bestuursrechter in Den Haag het bestuur van de Stichting Bevordering van Vrije Meningsuiting veroordeeld tot het betalen van een dwangsom van  4.500 euro ( + 2000,- kosten) vanwege de illegale uitzendingen van het Amsterdamse alternatieve vrije radiostation Radio 100. 

De stichting heeft niets te maken met de uitzendingen van Radio 100. Wel deed zij namens de radiomakers van Radio 100 mee aan de frequentie-veiling in juni 2003. Door haar voornemen Radio 100  te helpen legaal te worden, is de stichting veroordeeld. Zij kan volgens de rechter vanwege de frequentie-aanvraag als ‘functioneel dader’ worden aangewezen en worden veroordeeld tot het betalen van de dwangsom. 

Tijdens de start van de campagne voor erkenning voor vrije radio op zaterdag 26 juni zal deze verontrustende zaak worden toegelicht door de voorzitter van het bestuur, Dick Spaanenburg.

 

 

Weekend van de Vrije Radio onder de titel ‘Een gat in de lucht’.

Om aandacht te vragen voor het belang van vrije radio in Nederland en de buitensporige repressie vanuit de overheid, start de vrije radio een campagne en organiseren een aantal Amsterdamse vrije radio’s in het weekend van 25, 26, 27 juni een drie dagen durende happening met bijzondere parties en een talkshow in Pakhuis Afrika en OT301.

 

Zaterdag 26 juni: RadioActive #1, start campagne voor erkenning van vrije radio 

‘RadioActive’, een reeks maandelijkse radio-happenings op de zaterdagavond in OT301, met een talkshow over het belang van vrije radio en optredens van diverse artiesten. 

 

Talkshow gasten op 26 juni zijn: Remco Scha (UVA, IAAA), Philomeen Lelieveldt (UU, publicist), Joop Ankerman (Radio Tonka Den Haag), Herbert Visser (radio entrepreneur), Dick Spaanenburg (st. Bevordering Vrije Meningsuiting), Arthur Elsenaar (kunstenaar, Institute for Artificial Art Amsterdam), Marco de Goede (stadsdeel Centrum / GL), Saranne Maureau (Stadsdeelvoorzitter OudWest), Henk (zenderbouwer), Davidoff (Radio Koekoeroe Leiden) en Pieter PTP. 

 

Tevens: aflevering 1 van de cursus: hoe bouw ik mijn eigen zender, hoe start ik een eigen station.Het geheel omlijst door het RadioActiveOrchestra, deze keer: Herrie (Amsterdam) en de Snail Surround (Den Haag), Radio Worm (Rotterdam) en VJ Akla (Salon USSR).

 

Aansluitend party met DJ’s Scifly [UK], Leejam [NL], Kronik [UK], MC Quest One.

Aanvang: 20:00; talkshow 21:00 – 22:30; aansluitend party. Entree: 3,99 - voor 21:00 gratis! OT301 (there no culture without subculture), Overtoom 301, Amsterdam http://squat.net/overtoom301 

 

Vrijdag 25 juni: Radio 100 ontmoet de Stubnitz in Afrika.

Een feestelijke bijeenkomst in Pakhuis Afrika, waar de bemanning van het Motorschiff Stubnitz (Rostock, DDR) samen met de radiomakers van Radio 100 pakhuis Afrika zullen doen schudden. Verlichting wordt gebracht door Robät en Rotterdamned Guys. Voor Volledig programma zie http://www.radio100.nl

23:00 – 05:00 Pakhuis Afrika, Veemkade 22, Amsterdam; entr: 4,99 - vóór 24:00 2,99 !!

 

Zondag 27 juni: Patapoe benefiet in Afrika

Lawaai, magie en chaos met radio, bands, diverse versnaperingen en verrassingen. MKZ-volkskeuken & live Radio Patapoe 97.2 fm ether 

Volledig programma:  http://freeteam.nl/patapoe

15:00 – 24:00, Pakhuis Afrika, Veemkade 22, Amsterdam Entree: 4,99 

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).