www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Hoogt4 Mailing
Hoogt4 on Wed, 1 Sep 2004 12:10:07 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Hoogt4 Mailing


Games
Dat is toch iets voor de jeugd, sorry: voor  kids? Leuke spelletjes die je doet als het buiten regende en er niets op tv te zien was. Tot voor kort dachten wij van de pacman en pong generatie, er ongeveer zo over. Daar zijn we van terug gekomen. Ga maar na: games worden gebruikt in onderwijs, gezondheidszorg (revalidatie), opleidingen (piloten met of zonder goede bedoelingen) maar ook in kunst en commercie (merken die aan ‘product placing’ binnen een game doen). Kortom, games hebben zich langzamerhand in vele hoekjes van de samenleving genesteld. In Utrecht heeft de universteit er een eigen onderzoeksrichting voor bedacht. Aan de HKU kan je de opleiding tot game-developer volgen.

hoogt4 gaat dit jaar aandacht besteden aan games onder de naam PLAYFUL. De eerste keer is een pilot, op 10 september a.s. Allerlei mogelijke  toepassingen van games worden deze dag belicht in een seminar. Met daarin o.a. een debat rond digikids en presentaties van toegepaste gamemakers.   Om half vier begint gamen op het grote doek, met dit keer het controversiële America’s Army. Deze game is ontwikkeld door het Amerikaans ministerie van defensie en is razend populair op internet. Enkele fanatieke beoefenaars daarvan, van de game-opleiding van de HKU, zullen het inleiden.
De andere game die op groot doek gespeeld gaat worden is Counterstrike. We zoeken nog een team van 5 die daaraan mee wilt doen. Geef je snel op als je daar fan van bent.

De volgende aflevering van PLAYFUL staat in het teken van de wisselwerking tussen games en kunst. Kunstenaars maken steeds meer gebruik van het game-idioom en integreren politieke issues in hun werk. Artgames zal het onderwerp zijn van Playful op 6 november, tijdens het Holland Animatie Film Festival in ’t Hoogt.

PLAYFUL wordt georganiseerd door hoogt4 in samenwerking met de Universiteit Utrecht (Instituut voor Media en Re/presentatie) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (afdeling Virtual Theatre & Games en Game Design & Development.

Hoogt4 is ondertussen van start gegaan met het vertonen van Mumbleboy in het cafe. Zijn animaties doen het prachtig op het virtuele podium dat internet heet (www.mumbleboy.nl). In ’t Hoogt zijn ze zeker net zo pakkend  dus kom eens kijken.

Kijk op www.hoogt.nl voor meer informatie.______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).