www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Braintec op Nederlands Film Festival
Braintec on Fri, 24 Sep 2004 16:45:42 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Braintec op Nederlands Film Festival


U bent uitgenodigd om Braintec's tijdelijke laboratorium in het Centraal Museum in Utrecht te bezoeken. Op donderdag 23 september kunt u om 18.00 uur de feestelijke opening van deze nieuwe werkplek bijwonen. Nadien bent u ook op 24 sept. t/m 1 okt. dagelijks van 11.00 - 17.00 uur van harte welkom.
BRAINTEC 

 

 

 

Tijdens het Nederlands Film Festival presenteert Rosanne van Klaveren haar project Braintec. Braintec is een sciencefictionverhaal over een Amerikaans bedrijf dat onderzoek doet naar de herbeleving van herinneringen. Dit verhaal krijgt vorm binnen een aantal websites en installaties. 

 

 

 

De Bedrijfsite (2002-2004) -  www.braintec.info 

Deze site is als het ware de ruggengraat van Braintec. Hier wordt uitleg gegeven over de doelstellingen en het onderzoek van het bedrijf Braintec. De site bevat een introductie van de belangrijkste teamleden en er wordt in schema's uitgelegd hoe de dagindeling van proefpersonen eruit ziet. Wie dat wil, kan zich online als proefpersoon voor Braintec opgeven.

 

Memoires of a Testee (2003) -  www.proefpersonen.nl

Mensen die zich via de bedrijfsite of via Braintec-presentaties op locatie als proefpersoon opgegeven hebben, kunnen hier een dagboek over hun belevingen bij Braintec schrijven. Iedere vrijdag publiceerde Rosanne van Klaveren de nieuw binnengekomen dagboekteksten en schreef het met haar eigen dagboek tot een logisch geheel. Zo is er een interactief verhaal ontstaan, waarbij men via hyperlinks van het ene dagboek naar het andere kan 'hoppen'. 

 

Humanupload (2004) -  www.humanupload.com

Braintec's onderzoek gaat verder. In Portland is de eerste humanupload gerealiseerd; een kopie van het volledige gedachtegoed opgeslagen in een computer. Om al deze herinneringen te analyseren, is er heel veel computerkracht nodig. Daarom maakt Braintec sinds kort gebruik van grid computing, een techniek waarbij vrijwilligers uit heel de wereld hun
computerkracht beschikbaar stellen op de momenten dat zij die zelf
niet gebruiken.

 

Braintec Lab (2004) - installatie

Van 24 sept. t/m 1 okt. worden er hier tussen 12.00 en 14.00 uur herinneringen uit de hersenen gekopieerd. Iedere geslaagde extractie wordt in een lijstje aan de muur tentoongesteld. Heeft u ook één of meerdere herinneringen die u graag met ons deelt? Schrijft u zich dan in op de intekenlijst. Wij zien u en uw herinneringen graag tegemoet!

 

 

 

 

 

 

 

Humanupload en het Braintec Lab worden op het Nederlands Film Festival voor het eerst tentoongesteld. Beide zijn tot stand gekomen met de financiële steun van de NBKS en de gemeente Breda. Het extractieprogramma in het Braintec Lab is gerealiseerd door Arts+Bits.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).