www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Machinima, Micha Klein, Playful, VJ-stijlen
't Hoogt on Sat, 6 Nov 2004 18:01:40 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Machinima, Micha Klein, Playful, VJ-stijlen

In november:Playful tijdens Holland Animation Film Festival: Machinimahoogt4 in het café: Micha Klein Night SessionIn december:VJ-stijlen nader bekekenPlayful: JapanPlayful: MachinimaHolland Animation Film Festivalvrijdag 5 november 14.00 uurfilmtheater ’t Hoogt, Hoogt 1Machinima staat voor Machine Animation, animaties gemaakt met behulp van game technologie. Het maken van machinima zou ontstaan zijn in 1996 toen een groep spelers van het schietspel Quake een korte demo maakten van een spelsessie. In ‘Diary of a Camper’ experimenteerden zij met de opname mogelijkheden die in dit spel waren ingebouwd. De spelers werden langzaam personages en de duistere game omgeving een filmsetting. Sinds dit eerste experiment zijn er honderden machinima verschenen. Een game engine biedt de mogelijkheid om real-time te animeren, hetgeen tot innovatieve resultaten kan leiden, die bovendien kosten- en tijdbesparend zijn. Niet alleen animatoren maar vooral ook amateurs en fans maken gebruik van!
 deze techniek om kritische en komische films te creëren. Op originele wijze modificeren zij het spel door bepaalde scènes te spelen, beelden en geluiden toe te voegen.
Tijdens deze presentatie ingeleid door Marinka Copier game-onderzoeker van de Universiteit Utrecht, worden internationale voorbeelden op het gebied van machinima gepresenteerd en wordt speciale aandacht besteed aan Nederlandse voorbeelden op dit gebied.
- Documentaire Artery: Machinima (Schotland)- Selectie Machinima · Rendezvous (Peter Ramussen) · Hardly Workin’ (Ill Clan) · Thin Ice (Pictureshows) · RedvsBlue of Stangerhood (Roosterteeth) · Voldo Dance (FC Brandt)- Vincent van Geel presenteert zijn afstudeerproject SoeanarMachinima in zwart/wit fantasiewereld (afstudeerproject HKU opleiding Design for Virtual Theatre and Games)
PlayfulPlayful is een initiatief van filmtheater ’t Hoogt/hoogt4, de UU en de HKU. Het is een tweemaandelijks evenement rond games in ‘t Hoogt. Telkens staat er een ander onderwerp centraal. 17 december komt Japan aan bod, voorts Real Virtuality, Art Games en DIY. Kijk op www.playful.nl voor meer informatie over de programma’s.
 
Nu te zien in ’t Hoogt:Micha Klein: Night SessionVanaf 3 november heeft Micha Klein zich aan de wanden van het cafe genesteld. Zijn portretten lijken zo uit de rimpelloze wereld van de club-scene te zijn gestapt. Kijk naar de monitoren achter de bar en de print aan de muur en je begrijpt dat Micha Klein al jaren actief is als VJ. Micha Klein is dit jaar jurylid van het Holland Animation Film Festival. De openingsavond van het HAFF, woensdagavond 3 november, is ook het startschot voor de expo van Micha Klein.
 
In december:VJ-stijlen nader bekeken: beeldverhaal, verstild, programmeren, 3D, Performance. Tijdens de avond wordt een overzicht gegeven van het huidige aanbod van VJ’s en worden de stromingen naast elkaar gezet. Zit er nog ontwikkeling in? Welke richtingen hebben de meeste potentie.
 
 

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).