www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Uitnodiging expositie PR: Painting Relations
H S on Tue, 4 Jan 2005 09:52:36 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Uitnodiging expositie PR: Painting Relations


EXPOSITIE PR: PAINTING RELATIONS

Zeven schilderkunstige visies op televisie en consumptiecultuur

 

PR: Painting Relations brengt zeven kunstenaars samen voor wie het schilderij de mogelijkheid biedt betekenislagen toe te voegen aan anderszins 'platte' mediabeelden. Een tentoonstelling met schilderijen die een persoonlijke visie tonen op de mediale werkelijkheid en die langer boeien dan het korte moment van aandacht dat het televisiebeeld van ons vraagt.

 

PR: Painting Relations is ge´nitieerd en samengesteld door Erik van Tuijn en Luc Janssens, beide vierdejaarsstudenten Kunstgeschiedenis, specialisatie moderne en hedendaagse kunst aan de Universiteit Utrecht. Projectcoach: Reineke Couperus, laatstejaars student Theater- Film- en Televisiewetenschappen.

 

PR: Painting Relations wil een bijdrage leveren aan een verdere samenwerking tussen de Universiteit Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

 

--

 

De deelnemende kunstenaars
Sander van Deurzen (winnaar Koninklijke Prijs 2003), Reinier Berendsen, Michiel van der Zanden, Judith Boot, Marcel Reijerman (collectie Centraal Museum Utrecht), Paul Nassenstein (Winnaar Koninklijke Subsidie 1995 en 1997, Prix de Rome 1998) en Leo Kogan. 

 

De opening
PR: Painting Relations opent op vrijdag 7 januari om 17.00 uur in de Academiegalerie te Utrecht, waar tegelijkertijd de bijbehorende catalogus wordt gepresenteerd. De tentoonstelling is te zien van 8 januari t/m 29 januari 2005. De Academiegalerie, Minrebroederstraat 16 te Utrecht, is geopend van woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Luc Janssens

Erik van Tuijn

Reineke Couperus

 

 

 
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).