www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Playful: real virtuality
't Hoogt on Mon, 24 Jan 2005 16:41:24 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Playful: real virtuality

PLAYFUL: Real VirtualityVrijdag 28 januari 2004, 09.30u - 17.30u Locatie: Filmtheater ‘t Hoogt, Hoogt 4, Utrecht, 030-2328388

De  virtuele wereld van de game dringt steeds meer onze ‘echte’ wereld binnen. Andersom wordt er in games steeds meer gebruikt gemaakt van nieuwe soorten interface. Hierbij gaat onze directe leefomgeving een steeds belangrijkere rol spelen.Programma09.30 uur: Opening door Marinka Copier (DIGRA NL)

09.45 uur: Lezing Rob van Kranenburg (o.a. van Virtueel Platform en creative industries)over de ontwikkelingen op het gebied van ubiqitous computing ofwel de alom tegenwoordigheid van computers in onze directe leefomgeving.

10.45 uur: Lezing Serjoscha Wiemer (mediawetenschapper in Frankfurt/Main) over videogames as bodily experience, de relatie tussen de game en het lichaam van de speler.

11.45 uur: Presentatie WunderwallWunderWall werkt op basis van pointers waarmee je naar een scherm met sensoren kan wijzen. De WunderWall is op dit moment ontwikkeld voor games met maximaal 20 spelers. Deze vorm van collaborative gaming wordt gepresenteerd door Mels Nieuwenhoven waarna het publiek zelf aan het spelen kan slaan.

12.15 uur: Lunch in het café: PS2 (Eye Toy) en Wunderwall in hoogt 1

13.15 uur: Bernard Groeneveld (Sony Playstation Benelux). Hij zal naar aanleiding van het succes van de EyeToy praten over de achterliggende visie rond user hardware interface. Welke ideeën liggen ten grondslag aan de ontwikkeling en marketing van deze nieuwe richting binnen het gamen?

14.00 uur: Presentatie van  projecten van studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Get a Life is een game waarmee je in de ‘echte wereld’ kan spelen en mbv je mobieltje punten kan verdienen. Afwassen bij McDonalds levert bijvoorbeeld weer credits op om verder te spelen. Christal Mind werkt op basis van een ENG-scan. Deze game bestuur je met behulp van hersenactiviteiten. Wilde Devine: installatie met als input je bioritme: ademhaling, hartslag, zweet, e.d. Aan de hand van deze data wordt je in staat gesteld het paradijs te halen. www.wilddevine.com

15.00 uur pauze

15.30 uur: The Game: put on your dancing shoes and dance dance dance!Dance Dance Revolution (DDR) oftewel ‘het dansmatten-toernooi’Bij DDR dans je met zijn tweeën tegen elkaar en op de maat van een song. Je kan hierbij kiezen uit verschillende moeilijkheidsgraden. DDR is in Japan erg populair en hard op weg de opvolger van Karaoke te worden. In Nederland wint de dansmat ook steeds meer aan populariteit. Het toernooi wordt een ware happening omdat het niet alleen voor deelnemers maar ook voor publiek  erg leuk is. Het toernooi wordt omlijst door professioneel en humoristisch commentaar van Cabaret Gave Gasten, die zelf fanatieke dansmatters zijn.

AGENDAzaterdag 19 februari, 15.00 uur:PLAYFUL EXTRA: IAN BOGOST, Georgia Institute of Technology. Bogost bekijkt of er een relatie aan te wijzen is tussen Serious Games en Art Games. Tevens wordt op die middag de nieuwe NINTENDO DS gedemonstreerd en kan iedereen hem zelf uittesten!25/27 maart:PLAYFUL: ARTGAMES: Op 25,26 en 27 maart staat Playful in het teken van Artgames: kunstenaars die gebruik maken van games, ze bewerken om er een geheel eigen boodschap aan te geven. Neem bijvoorbeeld Brody Condon, een Amerikaan die bestaande games als Unreal Tournement uitkleedt en modificeert. Bij deze aflevering van Playful ook aandacht voor games met een verregaande aandacht voor artisticiteit, optredens en performances en een compacte tentoonstelling van hoogwaardige artgames.
KAARTVERKOOPKaarten voor het seminar kosten €27,50 en €25 (voor DiGRA leden). Dit is inclusief bezoek aan het PLAYFUL the Game-programma, koffie, thee en lunch. Kaarten zijn te bestellen bij ’t Hoogt door een mail te sturen met het aantal kaarten naar info {AT} hoogt.nl o.v.v. Playful met vermelding van naam, adres, telnr, e-mail en bank/gironr.Voor PLAYFUL the GAME zijn ook losse kaarten a € 5,00  te koop aan de kassa.
PLAYFUL wordt georganiseerd door hoogt4 in samenwerking met de Universiteit Utrecht (Instituut voor Media en Re/presentatie en Instituut voor Informatica en Informatiekunde) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (afdeling Virtual Theatre & Games en Game Design & Development). Playful wordt ondersteund door de Mondriaan stichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds.U heeft zich een keer opgegeven voor deze nieuwsbrief, mocht u de mailings niet meer willen ontvangen dan kunt u zich via www. hoogt4.nl afmelden.

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).