www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] prÍt Š porter!
TINKEBELL. on Thu, 17 Mar 2005 13:16:17 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] prÍt Š porter!


 
Nieuwe prÍt Š porter collectie gepresenteerd in Tilburg.

Zaterdag 26 maart is het zover. TINKEBELL. zal haar nieuwe prÍt Š porter ART(!!) collection, SPRING 2005, presenteren in haar unit naast het Nederlands Textielmuseum. De titel van deze collectie is "ONE MONTH" en hij bestaat uit 12 wandobjecten.

In de modewereld is het heel normaal dat er naast de collectie die tijdens grote modeshows te zien is een draagbare, klaar om mee te nemen collectie gemaakt wordt. De zogenaamde prÍt Š porter collectie. Omdat grenzen tussen mode, kunst en design steeds meer vervagen en ook TINKEBELL. tussen de disciplines door zweeft, presenteert ook zij elk seizoen een prÍt Š porter collectie. Deze collecties bestaan elk seizoen uit (kunst)objecten die betaalbaar ťn klaar om mee te nemen zijn. Zo wordt een werk van TINKEBELL. toegankelijk en "draagbaar" voor een groot publiek.
De vorige prÍt Š porter collectie van TINKEBELL. werd tijdens de museumnacht in Amsterdam gepresenteerd bij Mediamatic in het POST CS gebouw.

TINKEBELL. kreeg onder meer bekendheid door haar Pinkeltje-project; een tas die zij maakte van haar eigen kat. En door haar grote "kunstenaar van het jaar" performance waarin zij door middel van manipulatie een tweede plaats behaalde in de verkiezing "kunstenaar van het jaar" in 2003 ( Corneille werd eerste).

De prÍt Š porter collectie zal op 26 maart om 17:00 uur gepresenteerd worden in de TINKEBELL.-unit. Bisschop Bekkerslaan 263d 5046JZ Tilburg. Vanaf 27 maart is de collectie ook online te bezichtigen op www.pretaportercollection.com
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).