www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] aankondiging paradise by the laptoplight
Ruud Bakker on Mon, 20 Jun 2005 18:02:12 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] aankondiging paradise by the laptoplight


PARADISE BY THE LAPTOPLIGHT

Dinsdag 21 Juni, 21:45 uur. 
Filmtheater 't Hoogt, Utrecht. 

Een voorstelling met heel veel korte filmparels (nieuw én klassiek), speciale gasten en één laptop.


Een gemiddeld kind kent meer logo's en brands dan vogel- of boomsoorten. Het Groene Hart is eigenlijk een middeleeuws industriegebied. Binnenkort komt de allergievrije kat op de markt. Op de in het beleidsplan voor ruimtelijke ordening aangewezen locaties worden prehistorische bossen aangelegd; ons beeld van Natuur wordt zorgvuldig geconstrueerd in een recreatieve simulatie. Decorbouw voor de zondagmiddag, Disneyland voor volwassen mensen. In de duinen bij Bloemendaal staat een GSM-mast vermomd als denneboom. Zo'n GSM-mast is geen natuur. Het is op zijn best een plaatje van natuur. Een afbeelding, zoals het landschapsschilderij dat bij u thuis boven de bank hangt.

Hebben we nog wel waarachtige natuurervaringen? Of leven we inmiddels in een beeldnatuur? Echte natuur is wild, onvoorspelbaar, ontoegankelijk, overdonderend, angstaanjagend, oneindig, en primair. De gemiddelde Nederlander maakt zich meer zorgen over de hypotheekrenteaftrek dan over een orkaan of overstroming. Is dit onze volgende natuur? Beheerst de mens de wereldeconomie? Beheerst u de virussen en de spyware op uw computer?
De bomen, planten, dieren, atomen en het klimaat worden steeds meer door mensen bepaald. Tegelijkertijd groeien onze systemen ons boven het hoofd. Genetische surprises, wilde systemen, autonome machines en prachtige zwarte bloemen. Next Nature is Real Nature. Geen plaatje of simulatie van een langverloren fenomeen. De natuur verandert met ons mee. 

Presentatie: Koert van Mensvoort (www.koert.com)

Bijdragen van o.a. Amir Admoni, Eelco Brand, Rene Bosma, Anouck de Clerk, Karl Grandin, Kathrin Hero, Arnoud van den Heuvel, Floris Kaayk, Jeroen Kooijmans, Luna Maurer, Debbie Mollenhagen, Jacco Musper, Olivier Otten, Rob Schroder, Taco Stolk, Tinkebell, Ard van der Veldt 

Reservering: 030 2328388 / info {AT} hoogt.nl
Organisatie: Visual Power (www.visual-power.com), Hoogt4 (www.hoogt4.nl), Sandberg Insituut 

ruud bakker
programmering hoogt 4

adres:
Hoogt 4
3512 GW  Utrecht
030 2312216
http://www.hoogt4.nl


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).