www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Slotnummer Ravage
Actieblad Ravage on Thu, 15 Dec 2005 00:22:33 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Slotnummer Ravage


Een twee drie vier, hoedje van Ravage papier. Zoals u wellicht al hebt vernomen nokt Ravage ermee. We hebben nog eenmaal alles uit de kast getrokken voor een dubbeldik slotnummer. Raadpleeg onze website voor de inhoud en haal het nummer in huis.

http://www.antenna.nl/ravage
..............

AIVD is spoor bijster


Roger Vleugels volgt nauwlettend de verrichtingen van de geheime dienst die over onze veiligheid waakt. Het wordt volgens hem tijd dat de blunderende AIVD wordt opgeheven, waarna de spionage wordt ondergebracht bij politiediensten. ,,De aard van het beestje is dat de dienst zich niet laat controleren. Dus moet het beestje weg.''

Het gesprek met Roger Vleugels (49) over de rol van de AIVD wordt overruled door de moord op de Nijmeegse activist Louis Seveke. Vleugels kent S?v?ke uit de begintijd van de jaren negentig. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze de werkwijze van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en andere inlichtingendiensten kritisch volgen en over hun bevindingen publiceren.

De dood van Seveke heeft Vleugels geschokt, maar hij ziet de zin er niet van in om te gaan gissen naar de motieven van de dader of daders. ,,Ik vind het niet interessant om te gaan speculeren of de kogel van rechts, van de politie of wegens priv?omstandigheden kwam'', zegt Vleugels. Hij wil wel kwijt dat het uitgesloten is dat de aanslag in direct verband kan worden gebracht met de staat. ,,Al was het maar dat we dit al zestig jaar niet hebben meegemaakt.''

Het uit 32 personen bestaande rechercheteam van het korps Gelderland-Zuid dat de zaak onderzoekt, heeft ruim twee weken na de moord tijdens mijn gesprek met Vleugels ogenschijnlijk nog niets bereikt. Op basis van de spaarzame berichtgeving zou je kunnen opmaken dat men het onderzoek amateuristisch aanpakt, zo vindt ook Vleugels.

,,Zie het sporenonderzoek op straat. Na de eerste afzetting werd later een groter gebied afgezet voor een nieuw onderzoek, maar wel nadat de reinigingsdienst de straat had schoon geveegd. Ik wil dit niet boven gemiddeld krakkemikkig noemen, het is het standaard kwaliteitsniveau van de Nederlandse politie, helaas'', aldus Vleugels.
lees verder: http://www.antenna.nl/ravage/2005/15_16/aivd.htm

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).