www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] workshop Pixillation, o.l.v. Paul en Menno de Nooijer
lazy marie on Wed, 15 Mar 2006 14:08:38 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] workshop Pixillation, o.l.v. Paul en Menno de Nooijer


Lazy Marie presenteert:

PIXILLATION
een animatie workshop o.l.v. Paul en Menno de Nooijer

Onder leiding van het bekende kunstenaars/filmmakers duo, Paul en Menno de Nooijer, leer je in deze workshop een korte animatiefilm te maken. De eindresultaten zullen in een speciaal door de De Nooijers samengesteld publieksprogramma worden vertoond.

Met pixillation worden levende wezens en/of objecten geanimeerd middels een vorm van stop-motion techniek. Deze techniek levert doorgaans surrealistische schokkerige bewegingen op, die een geheel eigen stijl aan een film geven.
Het thematische uitgangspunt van deze vijfde workshop van Lazy Marie is een onderzoek naar de beheersing van de zwaartekracht. De deelnemers zullen in kleine groepjes aan de slag gaan met dit thema. Tijdens de workshop zal het hele proces van een korte animatiefilm maken aan bod komen, van conceptontwikkeling en productionele voorbereidingen tot en met de uiteindelijke editing. Elke groep werkt aan zijn eigen animatie productie, waarbij er zorg voor wordt gedragen dat alle deelnemers in de gelegenheid worden gesteld om alle facetten van het proces uit te voeren.De opnamen worden gedaan met een digitale fotocamera. De opgenomen beelden worden in het montageprogramma Final Cut Pro bewerkt tot een korte animatiefilm.


Deelname
De workshop is met name bedoeld voor beginnende kunstenaars die werken met of interesse hebben in de audiovisuele media. Ook geïnteresseerde autodidacten met enige jaren werkervaring zijn uitgenodigd een motivatie in te dienen.
De workshop vindt plaats van donderdag 20 april t/m zondag 23 april 2006. De presentatie van de eindresultaten vindt eind april plaats.
De workshop biedt ruimte aan maximaal 18 deelnemers. Door middel van een korte motivatie worden deze deelnemers door Lazy Marie geselecteerd.


De workshopleiders
De kunstenaars en filmmakers, vader en zoon, de Nooijer kennen grote bekendheid door hun werk op zowel beeldende kunst als filmgebied. Hun werk kenmerkt zich door een grote experimenteerdrang ten aanzien van de mogelijkheden met film en video. In 2005 hebben ze door Europa getoerd met hun nieuwe performance The Ferryman, een mengeling van dans, muziek, film en video. Paul en Menno de Nooijer gebruiken een heel scala aan technieken voor het maken van hun eigenzinnige films en videoclips, één van die technieken is pixillation.
Hun eerste lange speelfilm "Exit' heeft vele prijzen gewonnen in binnen- en buitenland en is een goed voorbeeld van de mogelijkheden met pixillation.


Data workshop   Donderdag 20 t/m zondag 23 april 2006
Tijden:   Van 10:00 - 18:00 uur
Kosten: ¤ 125 / ¤ 105 (leden Lazy Marie*) inclusief lunch
Locatie: Kade Ateliers, Leidsekade 117, Utrecht
Presentatie: eind april 2006, nog nader te benoemen locatie.

Voor meer informatie of inschrijven kijk op<http://www.lazymarie.nl> www.lazymarie.nl, of neem contact op met wendy {AT} lazymarie.nl


-- Lazy Marie platform voor audiovisuele kunst

Gruttersdijk 12
3514 BG Utrecht
Nederland

T 030 2714058
F 030 2719561
info {AT} lazymarie.nl
www.lazymarie.nl
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).