www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Uitnodiging; Asian Cyberpolitics 29 maart
Floor van Spaendonck on Thu, 23 Mar 2006 14:44:14 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Uitnodiging; Asian Cyberpolitics 29 maart


Asian Cyberpolitics;  deel 1 van de CyberAsia-avonden

Woensdag 29 maart, 20.00 – 22.00 uur, Taal: Engels
Waag Society, Nieuwmarkt 4, Amsterdam


Asian Cyberpolitics brengt blogger en politiek activist Isaac Mao uit Shanghai samen met de Indonesische academicus Merlyna Lim. Samen gaan zij op zoek naar de politieke mogelijkheden en onmogelijkheden van het Internet. Helpt het Internet voor de opbouw van een vrije publieke ruimte waarin alternatieve stemmen gehoord kunnen worden? Hoe succesvol is het Chinese regime in het censureren van het wereldwijde web? Waarom werd Isaac’s website www.isaacmao.com zo snel geblokkeerd? Genereert het Internet nieuwe vormen van politiek? Biedt het Internet in Indonesië nog steeds een kritisch platform, zoals voor de val van het Soeharto-regime in 1998? Deze avond geeft een unieke inkijk in de wereld van cyberactivisme in Azië.


Isaac Mao is een van China’s meest prominente media-activisten, hij gebruikt blogs als middel van politiek engagement. Hij is oprichter van Social Brain Foundation, Shanghai en leidt Isaac het Creative Commons China team.

Merlyna Lim is gepromoveerd op cyberactivisme in Indonesië en is momenteel verbonden aan de Annenberg Center for Communication aan de University of Southern California waar ze haar onderzoek naar activisme en het Internet voortzet.

Cyberasia is een serie van drie seminars opgezet door Peter Pels (Universiteit van Leiden) waar activisten uit Azië worden samengebracht met academici om de rol van nieuwe technologie in Azië in kaart te brengen. De drie seminars geven een unieke blik op de digitale wereld buiten Europa en Amerika. Het tweede seminar, getiteld Asian Cyberfundamentalism, vindt plaats op 18 April en gaat dieper in op het religieuze gebruik van nieuwe technologie. Het derde seminar, Asian Cybergames, onderzoekt de opkomende gaming-culturen in Azië en zal plaatsvinden op 10 mei.

Informatie
Reserveren: reserveren {AT} waag.org
Voor meer informatie en interviews kunt u contact opnemen met de voorzitter van de avond Dr. Jeroen de Kloet b.j.dekloet {AT} uva.nl
Livestream: http://connect.waag.org
Woensdag 29 maart, 20.00 – 22.00 uur, Taal: Engels
Waag Society, Nieuwmarkt 4, Amsterdam


Cyberasia is een initiatief van ASiA (Universiteit van Amsterdam), International Institute of Asian Studies (IIAS) en Waag Society

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).