www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] (Geen onderwerp)
Sandra van Vliet on Fri, 21 Apr 2006 12:13:03 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] (Geen onderwerp)				PERSBERICHT 

		DIGITALE PIONIERS ONDERSTEUNT TIEN PROJECTEN z

Amsterdam, 19 april 2006. Vandaag zijn in Amsterdam de tien projecten bekend gemaakt die de komende periode door de stimuleringsregeling Digitale Pioniers ondersteund worden. De tien projecten die gezamenlijk 111.000 euro ontvangen zijn: CityChatCraft, 150 VolksVertegenwoordigers, Stills-site, Not to return. Caress, Servers voor Indymedia/Freeteam, Great Firewall of China, Heinook, Hier-sta-ik, Mobile Reporters en N8geluiden. 

De stimuleringsregeling is opgezet voor kleinschalige organisaties met vernieuwende ideeën voor informatievoorziening en meningsvorming op internet. Met de Stimuleringsregeling Digitale Pioniers krijgen zij de kans - door financiële én organisatorisch ondersteuning - deze ideeën te realiseren. Thema van deze ronde was 'Vrije meningsuiting'. Naast dit thema konden ook voorstellen worden ingediend binnen de vaste categorieën Beeld & Geluid, Mobiliteit, en Debat. 

'Great Firewall of China' geeft een actueel beeld van de censuur van zoekmachines in China en archiveert de ingevoerde zoekopdrachten. 'Stills-site' is een website waarin het historisch 3d fotoarchief van opa Mulder [1865-1922, fotograaf en handelsreiziger] centraal staat als centraal element in een participerend, documentair multimediaal theaterproject. 'Hier-sta-ik' is een website waarop een gallery en community worden ontwikkeld met culturele projecten van kinderen en jongeren in asielzoekerscentra in Nederland. 

Digitale Pioniers start vandaag direct met de Tiende ronde met als thema 'Overheid'. Projectvoorstellen kunnen worden ingediend tot en met 16 mei 2006.

Meer informatie over de Digitale Pioniers regeling en een toelichting op de geselecteerde projecten uit ronde negen is te vinden op www.digitalepioniers.nl <http://www.digitalepioniers.nl>

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over de Digitale Pioniers projecten;
Sandra van Vliet, projectleider Digitale Pioniers
020 575 67 20 / 06 26 122 967
sv {AT} kl.nl

 <<PBtienderonde3.0>> 
 
Kennisland | Knowledgeland
T: +31.20.575.6720 | M: +31.6.26.122.967
www.kennisland.nl <http://www.kennisland.nl/> | www.knowledgeland.org <http://www.knowledgeland.org/>


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).