www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Doe mee met de Creative Commons Nederland DVD (persbericht)
Bjorn Wijers on Thu, 27 Apr 2006 12:32:45 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Doe mee met de Creative Commons Nederland DVD (persbericht)


Beste mensen,

Graag wil ik jullie wijzen op onderstaande initiatief van Creative Commons Nederland waar ik bij betrokken ben. Vertelt het voort...

"Creative Commons Nederland roept alle in Nederland woonachtige musici, vormgevers, animators en videokunstenaars op om deel te nemen aan de Creative Commons Nederland dvd. De dvd zal bestaan uit een aantal muzieknummers met daarop geïnspireerde visuals geselecteerd door een deskundige jury. Vanaf heden (25 april) tot en met 5 juni kan er muziek ingestuurd worden. Op een later tijdstip zal de instuur datum voor de visuals bekend gemaakt worden...."


PERSBERICHT

Doe mee aan Creative Commons Nederland DVD

Amsterdam, 25 april 2006

Creative Commons Nederland roept alle in Nederland woonachtige musici, vormgevers, animators en videokunstenaars op om deel te nemen aan de Creative Commons Nederland dvd. De dvd zal bestaan uit een aantal muzieknummers met daarop geïnspireerde visuals geselecteerd door een deskundige jury. Vanaf heden (25 april) tot en met 5 juni kan er muziek ingestuurd worden. Op een later tijdstip zal de instuur datum voor de visuals bekend gemaakt worden. Deze wisselwerking tussen muzikale en visuele creatieven is slechts een van de vele mogelijkheden die het gebruik van Creative Commons licenties faciliteert. Doel is om de creatieven in Nederland een podium te bieden voor haar kunsten en het promoten van het gebruik van Creative Commons licenties.

Creative Commons (CC) is een initiatief om de distributie en het gebruik van auteursrechtelijk beschermde literatuur, fotografie, muziek, film en wetenschappelijk werk (via het internet) zoveel mogelijk te stimuleren, zonder dat inbreuk wordt gemaakt op het auteursrecht. Het traditionele auteursrecht gaat uit van het voorbehouden van alle rechten ("all rights reserved" of "alle rechten voorbehouden") op een werk. Creative Commons gaat uit van het voorbehouden van enkele rechten.

Recente voorbeelden van het gebruik van Creative Commons licenties zijn het project '3VOOR12 Plundert Musea' van de VPRO en de volledig open-source gerealiseerde 3D korte film Elephants' Dream van Montevideo en de Blender Foundation.

Creative Commons Nederland bestaat sinds begin 2004 en is een samenwerkingsverband van Waag Society, Stichting Nederland Kennisland en het Instituut voor Informatierecht (IViR ). CC Nederland wordt ondersteund door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. Sinds 2003 zijn er wereldwijd ruim 15 miljoen werken onder een CC-licentie uitgebracht. Variërend van muziekstukken, documentaires, foto's boeken, weblogs en zelfs lesmateriaal.

Voor meer informatie over de DVD  kunt u kijken op:

www.creativecommons.nl/dvd

Creative Commons Nederland


*************************************** NOOT VOOR REDACTIE NIET VOOR PUBLICATIE Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met: Bjorn Wijers, Creative Commons Nederland bjorn {AT} waag.org
______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).