www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Upgrade! Amsterdam 1.0: [Goes Live!]
nat muller on Thu, 1 Jun 2006 00:42:54 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Upgrade! Amsterdam 1.0: [Goes Live!]


************************************************************************ *********
Upgrade! Amsterdam 1.0: [Goes Live!]


Wanneer: Juni 14 2006 ||20.30 uur
Waar: De Melkweg, Theaterzaal, Lijnbaansgracht 234 A, Amsterdam

| entrée gratis| | absinthe martinis | | buttons |

URL:www.melkweg.nl/upgrade

LIVE webcast: www.fabchannel.com

************************************************************************ *********
| Upgrade [Goes Live!] |


Upgrade! Amsterdam gaat de zomer in met een aflevering over het “live”gegeven van technologische performancekunst. Heeft de komst van de laptop en uitingsvormen zoals “live cinema” (het realtime editen van beelden) en “live coding” (realtime programmeren) nieuwe paradigma’s voor het podium gecreëerd? Hoe verhouden algoritmes en laptops zich met de meer traditionelere vormen van improvisatie?
Een avond vol beeld, geluid en live ambiance:


Kunstenaar en filmcurator Martijn van Boven legt de historische roots bloot van de live cinema, die teruggaan tot de abstracte en experimentele film. Vervolgens neemt Trace Reddell, Professor Digitale Media Studies, het roer over en speelt zijn meest recente live cinema stuk “Brink of Disaster”. Onze Upgrade! Montreal collegaTobias c. van Veenstelt de verschillendeparadoxen van de “live performance”en laptopmuziek aan de kaak,terwijl Jan-Kees van Kampen alles wat je ooit over “live coding” wilde weten maar nooit durfde te vragen op gepaste wijze vorm geeft in zijn performance"Why is it pt.17?". Van Kampen voorziet hetlive coding manifesto van Toplap door middel van smakelijke algoritmes, geïnspireerd op deSelf-Similarmelodieën vanTom Johnson's, vaneen nieuwe interpretatie.
Tobias c. Van Veen deejayt ons de nacht in, onder het genot van een verse absint martini.



-- Be there! LIVE and kicking!--


Gasten:
| Tobias c. van Veen (CDN) |
Tobias c. van Veen is a rebelse theoreticus & piraat, techno turntablist en auteur uit Montreal. Hij is conceptingenieur aan de SAT en projectleider van de geluidsscene in het mobiele digitale commons netwerk. Hij organiseert Upgrade! Montreal en promoveert in de filosofie en communicatiewetenschappen aan de McGill Universiteit.
http://www.quadrantcrossing.org
http://www.quadrantcrossing.org/blog
http://theupgrade.sat.qc.ca


| Trace Reddell (US) |
Trace Reddell is Assistent Professor Digitale Media Studies aan de Universiteit van Denverendirecteurvan het postgraduaat in Digitale Media Studies.Hij nam deel aan wereldwijde webcasting projecten en is redacteur van de katern van deElectronic Book Reviewover muziek/audio/noise. Tevens produceert hij programma’s voorAlt-X Audio.
http://www.du.edu/~treddell
http://dms.du.edu/
http://www.altx.com/audio/


| Martijn van Boven (NL) |
Is mediakunstenaar en werkt als free-lance curator film en video, met een focus op avant-garde en abstracte film. Hij doceert audiovisueel ontwerp aan de kunstacademie te Arnhem en was mede-oprichter in 2003 van het mediakunst platform in Den Haag:<>TAG.
http://www.tag004.nl


| Jan-Kees van Kampen (NL) |
Studeerde muziektechnologie en verdiepte zich in live compositie en genetwerkt spel. Hij speelt in Powerbooks Unplugged, een 4-koppig laptopbandje, maakt deel uit van het goto10 collectief en werkt als technicus voor Waag Society in Amsterdam.
http://vacca.goto10.org
http://pbup.goto10.org
http://www.goto10.org


--
Upgrade! Amsterdam is een programmareeks voor en door (media)kunstenaars, geeks, critici, activisten, mediamakers – en stakers en fungeert als testbed, toon- en discussieplatform voor digitale cultuur in Nederland. Uitgangspunt is de stelling: “Geen upgrade zonder downgrade.”
Upgrade! Amsterdam is een initiatief van Nat Muller & Lucas Evers, wordt actief gehost door De Melkweg en wordt ondersteund door het VSB Fonds en Mondriaan Fonds.


Stuur ideeën en voorstellen naar nat {AT} xs4all.nl | lucas {AT} melkweg.nl

Upgrade! is an international, emerging network of autonomous nodes united by art, technology, and a commitment to bridging cultural divides. Since April 1999, a group of new media artists and curators have gathered in New York City. The first meeting took place at a bar in the east village with Tim Whidden & Mark River [MTAA], Mark Napier and Upgrade! founder Yael Kanarek.
URL: http://www.theupgrade.net/


 

 

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).