www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Zondag 18 juni: Houtfestival Haarlem
Marieke Heijne on Mon, 12 Jun 2006 15:29:54 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Zondag 18 juni: Houtfestival Haarlem


Zondag 18 juni 2006: Houtfestival.
12.00 uur â 21.00 uur Haarlemmerhout te Haarlem. Toegang gratis.
 
Vernieuwing, ontmoeting, crossover, multiculturaliteit zijn de centrale themaâs van het Houtfestival. De organisator, Stichting Multiplex wil met dit festival op een subtiele en vrijblijvende wijze themaâs als het multiculturele debat en tolerantie in de samenleving onder de aandacht brengen van een breed publiek. 
Dit gratis openluchtfestival in de Haarlemmerhout staat de gehele dag in het teken van een kleurrijke en enerverende totaalervaring met wereldmuziek, jazz, improvisatie, (kinder)theater, veldacts, beeldende kunst, workshops en culinaire âen wereldmarkten. De centrale presentatie is dit jaar in handen van journaliste Rachida Azough.
 
Voor meer informatie kunt u terecht op de site www.houtfestival.nl , maar als muzikale hoogtepunten willen we alvast vermelden:
 
De officiÃle aftrap van het festival begint om 13.00 uur met het groots opgezette Canciones Salvajes. Een liederencyclus voor solist, koor en instrumentaal ensemble. Gecomponeerd door Patricio Wang en gebaseerd op de teksten van Pablo Neruda.
Riccardo Tesi ÃÃn de grootste accordeonisten van Europa speelt vanaf 16.20 uur met zijn fenomenale band Banditaliana op het Houtpodium. Een lust voor het oor en het oog! 
In samenwerking met stichting Marmoucha is er een nieuw programmaonderdeel gekomen dat zich richt op de urbancultuur. WAYO is een mix van muziek, dj-acts en stand-up comedy. Van 17.00 tot 21.00 uur als doorlopend programma op het Urbanpodium. 
Behalve het nieuwe Urbanpodium is er dit jaar nog een nieuw podium: Podium Authentiek, voor de meer traditionele en authentieke wereldmuziek. Op het Migrantenpodium is muziek, zang en dans van Haarlemse migrantenorganisaties. Op Podium Grenzeloos worden dit jaar wederom de grenzen tussen wereldmuziek, jazz, improvisatie en avant-garde verkend. 
Als spectaculaire afsluiter is in het Patronaat de Joegoslavische âsupersterâ Goran Bregovic & Wedding and Funeral Orchestra te zien. Goran Bregovic werd bekend door zijn filmmuziek bij de films van Emir Kusturica (o.a. Underground, Time Of The Gypsies). Aanvang 21.30, Zaal open 20.00 uur, â 30,-
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).