www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] PLAYMOBIEL--Arti et Amicitiae--t/m 8 juli
Geert Lovink on Mon, 26 Jun 2006 13:24:43 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] PLAYMOBIEL--Arti et Amicitiae--t/m 8 juli


From: nathalie faber <NAF {AT} chello.nl>

======================================================================= =========

PLAYMOBIEL
een mobieletelefoontentoonstelling

Curator: Nathalie Faber (Cut-n-Paste)

Arti et Amicitiae, Rokin 112, Amsterdam
Van 10 juni t/m 8 juli 2006
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00-18.00 uur

======================================================================= =========

Mobile art, shotcodes, zinnenprikkelende filmpjes, games, GPS tekeningen, teletap, ringtone composer, bijzondere wallpapers.

PLAYMOBIEL is een tentoonstelling waarin voor het eerst kunstenaars worden samengebracht die mobiele telefonie in hun werk toepassen. Ze tasten de grenzen af van de vernieuwende wireless, mobiele communicatietechnologieën en zijn op een speelse manier geïnspireerd door de interface van de telefoon.

De deelnemende kunstenaars zijn: Blast Theory, Arno Coenen, Cut-n-Paste, Gerald van der Kaap, Aryan Kaganof, Bert Kommerij, A.P. Komen / Karen Murphy, Leonard van Munster, Kate Pemberton, PIPS:lab, Esther Polak, Scanner.

Scanner maakt in zijn muziek gebruik van afgetapte telefoongesprekken; Blast Theory ontwikkelt mixed reality telefoon games; Gerald Van Der Kaap deelt een mobiele telefoon én beltegoed uit aan een meisje uit Amsterdam-Noord om zichzelf te filmen en te fotograferen; Leonard van Munster maakt een geluidsinstallatie waarbij het mobieltje als afstandbediening wordt gebruikt; 'Locative media' kunstenaar Esther Polak brengt d.m.v. Global Positioning System (GPS) persoonlijke sporen van mensen in kaart en visualiseert deze in een tekening; Kate Pemberton ontwerpt logo's en sms designs als wallpaper voor de mobiele telefoon en kruissteekpatronen; en zo meer.

De verpersoonlijking van media en de communicatie van mensen binnen de mobiele netwerksamenleving staan in PLAYMOBIEL centraal. Hoe worden relaties beïnvloed, versterkt of gefrustreerd door nieuwe communicatiemogelijkheden?

Naast de expositie in Arti is er een tentoonstelling op afstand, toegankelijk via de mobiele telefoon van het publiek elders in de wereld. In de linkerkolom van deze website zie je hoe de 'mobcast' of 'mobile site' van PLAYMOBIEL eruit ziet op de mobiele telefoon. Door PLAYMOB ON te sms-en naar 3553 krijg je gedurende de tentoonstelling dagelijks een audiovisueel kunstwerk op je mobiele telefoon. Klein, kort (maximaal 1 minuut) en toegespitst op de intimiteit van het eigen mobieltje.
Een nieuwe manier om je hierop gratis te abonneren is via de zgn. shotcode van PLAYMOBIEL. Een shotcode is een barcode voor de mobiele telefoon. Door het installeren van een klein stukje software, verandert de mobiele cameratelefoon in een scanner. Door een foto te nemen van de PLAYMOBIEL-shotcode (die gebruikt wordt in het drukwerk van de tentoonstelling), word je automatisch verbonden met playmobiel.net


Tentoonstellingsontwerp: Wiebe Boonstra (Brandnewbrand)
Grafisch ontwerp: made by martin
Techniek: Gerbrand Oudenaarden, Martin Takken
Productie: Claartje Kortbeek

PLAYMOBIEL is mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Mondriaan Stichting, VSB fonds, Thuiskopie fonds, Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepprodukties, RVU, Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, Blue Melon, Gamo bv, Twodotone, Hanazuki, Teletools, Orange

======================================================================= =========

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nathalie Faber: nathalie {AT} cut-n-paste.nl Zij houdt gedurende de tentoonstelling een weblog bij, de playmoblog op www.playmobiel.net.
Voor informatie Arti: Gabriëlle Mertz, hoofd tentoonstellingen.
Telefoon: (020) 623 35 08 www.arti.nl


======================================================================= =========

______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).