www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Vacature | V2_, Instituut voor de instabiele media, een arc
V2_ on Thu, 17 Aug 2006 11:50:44 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Vacature | V2_, Instituut voor de instabiele media, een archiefredacteur/onderzoeker (V/M)*Per direct zoekt de Stichting V2_, Instituut voor de instabiele media, een archiefredacteur/onderzoeker (V/M) om haar team voor 3 dagen per week te versterken.*


V2_ is opgericht in 1982 en momenteel gehuisvest in het centrum van Rotterdam. V2_ is een interdisciplinair centrum op het gebied van kunst en (media)technologie met speciale aandacht voor onderzoek. Het heeft daardoor vele samenwerkingsverbanden met instellingen uit verschillende sectoren (kunst, universiteiten en hogescholen, bedrijfsleven). Er wordt onderzoek gedaan naar de relatie tussen kunst, technologie, media en samenleving die via presentaties toegankelijk gemaakt worden. Een groeiend landelijk en internationaal publiek heeft in de afgelopen decennia bij V2_ kennis kunnen maken met prominente kunstenaars, theoretici en projecten op het gebied van kunst, media en technologie door middel van tentoonstellingen, presentaties, symposia, publicaties, performances en een online archief. Bij V2_ werken momenteel 23 personen in vast dienstverband.

V2_ beschikt over een archief met een rijke verzameling documentatie van de eigen activiteiten. Eind jaren 1990 werd een begin gemaakt met de ontwikkeling van een archiefdatabase voor de ontsluiting van dit materiaal. De database is sinds de zomer van 2003 online beschikbaar op http://archive.v2.nl. Die archiefwebsite heeft als doel om een breed publiek (van studenten tot onderzoekers, kunstenaars en software-ontwikkelaars tot een algemeen geïnteresseerd publiek) te informeren over de recente geschiedenis van elektronische kunst en de rol die V2_ daarin gespeeld heeft.


*Over de functie*

De functie bestaat uit een aantal kerntaken:- Onderzoek naar normen, procedures en standaarden voor de documentatie en beschrijving van elektronische kunstprojecten.

- Op basis van deze procedures, inhoudelijke beschrijvingen samenstellen voor projecten in V2_'s archief.

- Specifieke inhoud ontwikkelen ter verrijking van V2_'s archief, bijvoorbeeld.

o interviews houden met kunstenaars wiens werk in het archief vertegenwoordigd is.

o een selectie van thema's uit het verleden en actuele programmathema's uitdiepen en aan een selectie van archiefinhoud verbinden.

-    Inhoud invoeren in V2_'s archiefdatabase.

- Strategieën ontwikkelen om het publiek (verschillende doelgroepen) actief aan het archief te verbinden.*Wij verwachten van de sollicitant:*

* *

-    Actieve betrokkenheid bij de organisatie.

-    Een opleiding op HBO-niveau of hoger.

-    Analytisch denkvermogen.

- De sollicitant moet een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal hebben.

- De sollicitant kan vlot met nieuwe media overweg en beschikt bij voorkeur over enig inzicht in de technische aspecten van website-ontwikkeling.

- De kandidaat is op de hoogte van ontwikkelingen in de elektronische kunst en mediatheorie en beschikt over een brede interesse in culturele en maatschappelijke onderwerpen.

-    De sollicitant is actief en initiatiefrijk.Wij bieden een part-time baan (minimaal 3 dagen per week/22,8 uur), ingaande per direct. Het bruto aanvangsalaris bedraagt bij fulltime-beschikbaarheid 2271,- per maand, en kan afhankelijk van opleiding en ervaring bijgesteld worden.

Wij verzoeken de sollicitant om ons, samen met de sollicitatiebrief en cv, twee of drie reeds gepubliceerde eigen teksten te sturen (bijvoorbeeld artikelen, recensies, fragmenten uit eigen weblog, scriptie ... ).Stuur een sollicitatiebrief of e-mail met een cv en een korte uitleg over uw motivatie voor deze functie aan:

V2_, t.a.v. Joke Brouwer

Eendrachtsstraat 10

3012 XL Rotterdam

fax +31(10)206 72 71

e-mail jobs {AT} v2.nl.Sluitingsdatum voor deze vacature is half oktober.

Voor meer informatie over V2_ kijk op de website http://www.v2.nl, of neem contact op met Eliane Roest, 010 - 206 72 72 of eliane {AT} v2.nl.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).