www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Vacature | Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid | Info
Johan Oomen on Thu, 17 Aug 2006 12:23:13 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Vacature | Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid | Informatiespecialist


VACATURE (zie ook http://www.beeldengeluid.nl/)

Vanaf begin december 2006 is Nederland een unieke combinatie rijker. Het nationale archief voor het Nederlands audiovisueel erfgoed én een betoverende experience over de wereld van beeld en geluid, is dan toegankelijk voor iedereen: av-professionals en het grote publiek. 

In het spectaculaire nieuwe gebouw, in het hart van de mediawereld te Hilversum, kunnen 150.000 bezoekers aan de Beeld en Geluid experience zich onderdompelen in de wereld van televisie, radio, film en muziek. Een ontdekkingsreis leidt hen langs 15 thema-paviljoens met elk een eigen sfeer, langs bijna 200 interactives en audiovisuele presentaties. Speciaal voor scholen worden interactieve tours en workshops aangeboden in een uitgebalanceerde mix van educatie en entertainment. Het nieuwe gebouw is eveneens een inspirerende locatie voor verrassende programma's en bijeenkomsten. Beeld en Geluid belooft een onvergetelijke ervaring aan iedereen! 

De sector ICT is verantwoordelijk voor bouw en beheer van de centrale informatiesystemen van Beeld en Geluid. Binnen deze sector is de afdeling Informatiebeleid verantwoordelijk voor de beleidsvorming aangaande selectie, behoud, ontsluiting en beschikbaarstelling van digitale content. Dit gebeurt door het ontwikkelen van de conceptuele informatiearchitectuur voor de middellange en lange termijn, standaarden voor het behoud en ontsluiting van digitale content en migratie- en conversiebeleid met als doel digitale duurzaamheid.

Voor opbouw van de noodzakelijke kennis onderhoudt Informatiebeleid een uitgebreid netwerk van onderzoeksinstellingen, erfgoedinstellingen en het bedrijfsleven. De afdeling participeert in nationale en internationale onderzoeksprojecten. Voor de ondersteuning binnen verschillende (inter)nationale projecten is Beeld en Geluid op zaak naar een:

INFORMATIESPECIALIST (V/M)
 (32 uren per week)

De informatiespecialist participeert in de projectteams van de lopende (inter)nationale onderzoeksprojecten en voert hier uiteenlopende taken uit:
·	Selectie en ontsluiting van audiovisuele bronnen ten behoeve van specifiek hergebruik binnen de projecten;
·	Projectmanagement over verkregen opdrachten, waarbij kwaliteit en efficiëntie voorop staan;
·	In kaart brengen van gebruikerseisen ten behoeve van de systemen die binnen de onderzoeksprojecten ontwikkeld worden;
·	Opzetten en uitvoeren van kwalitatieve en kwantitatieve evaluaties met eindgebruikers;
·	Ondersteunen van het projectteam met gerichte informatie en analyses op de betreffende onderzoeksgebieden.

Functie-eisen:
·	Een relevante opleiding op minimaal HBO niveau (IDM, Media en Cultuur of vergelijkbaar);
·	Affiniteit met IT wat blijkt uit recente, relevante en aantoonbare kennis van en ervaring met standaard software pakketten en bedrijfsapplicaties; 
·	Affiniteit met ontwikkelingen op het gebied van nieuwe media en digitaal erfgoed;
·	Uitstekende communicatieve vaardigheden in Engels en Nederlands; 
·	Een intellectuele nieuwsgierigheid;
·	Eigenschappen zoals: zelfstandigheid, flexibiliteit, professionaliteit, creativiteit, analytisch vermogen, resultaatgericht werken en het tonen van eigen initiatief en communicatief vaardig.

Arbeidsvoorwaarden
Het fulltime salaris, afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt maximaal EUR  2.992,90 bruto per maand (schaal 8) CAO Beeld en Geluid. Aanvang van de werkzaamheden: zo spoedig mogelijk. In eerste instantie wordt er een arbeidsovereenkomst van 1 jaar overeengekomen.

Informatie
Voor informatie over de functie kan contact opgenomen worden met Johan Oomen (tel. 035 677 34 34) of e-mail JOOMEN {AT} Beeldengeluid.nl. 

Wil je werken in de wereld van beeld en geluid en spreken de werkzaamheden je aan? Stuur dan, bij voorkeur per e-mail, je bondige motivatie en CV naar:

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Johan Oomen (Joomen {AT} beeldengeluid.nl)
Postvak A11
Postbus 1060
1200 BB Hilversum

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).