www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Oproep voor visuele statements! Artvertising
Mieke Gerritzen on Mon, 4 Sep 2006 09:32:47 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Oproep voor visuele statements! Artvertising


Oproep voor Visuele Statements! Artvertising

Voor Euro 19,99 wordt uw beeld, oneliner, reclameboodschap, logo, liefdesbetuiging of andere communicatieve uiting geplaatst op de gevel van het Sandberg Instituut. Iedereen kan meedoen aan dit grootse kunstwerk. U kunt uw beeld van 35 cm breed x 29 cm hoog aanleveren of wij maken het ontwerp voor u. En dit alles voor Euro 19,99.

Lees meer hieronder of op de website: www.sandberg.nl/artvertising
Bel snel het Sandberg Instituut en reserveer een plek op de gevel. 020-5882413/5882404
of email: artvertising {AT} sandberg.nl


Artvertising: wat is het?
Een spectaculair kunstwerk aan de gevel van het Sandberg Instituut in Amsterdam bestaande uit beeldmerken van bedrijven, organisaties en personen. De gevel bestaat uit maar liefst 16.000 tegels [35x29cm] die binnenkort één voor één voorzien worden van een bedrukte kunststofplaat. Het resultaat is een overdonderend mozaïek van kleur en informatie dat door diverse media zal worden vastgelegd. Een project dat de grenzen tussen commercie en kunst, maatschappij en marktwerking, privé domein en publieke ruimte wil verleggen. Het Sandberg Instituut ligt aan de ring van Amsterdam in de zogenaamde “Zuid-As”; het nieuwe economische centrum van de stad.


ONDERZOEK EN ACHTERGROND
Het Sandberg Instituut Ontwerpen doet onderzoek naar de effecten en consequenties van een groeiend economisch belang in de wereld van kunst en cultuur. Cultuur krijgt marktwaarde. Naar het voorbeeld van de 'Million Dollar Homepage' is het idee voor Artvertising onstaan. Doel van dit project dat in het najaar de aandacht zal opeisen is de bewustwording van de esthetisering van onze omgeving door moderne architectuur, beeldschermen, reclame en logo’s. Het project zal discussie oproepen in de media en in ons Instituut over de toekomst van onze omgeving als informatiedrager. In de periode dat Artvertising plaatsvindt zal het Sandberg Instituut een conferentie organiseren met sprekers uit de cultuur en de commercie.


WANNEER?
In november 2006 wordt het Artvertising project aan de gevel van het Sandberg Instituut onthuld. De exacte datum is afhankelijk van weersomstandigheden en wordt later bekendgemaakt. www.sandberg.nl/artvertising


Style is Content
De wereld van beeldvorming verandert, een logo alleen werkt niet meer, het gaat om de experience, het gevoel en het verhaal achter het beeld. Het ontwerpen van herkenbare merkidentiteiten is zelf inmiddels een economische factor van betekenis geworden, want herkenbaarheid is misschien wel het meest succesvolle product van deze tijd. Uitdagende logo’s en stijlen doen ons geloven dat we met elkaar verbonden zijn of van elkaar verschillen. Artvertising presenteert een nieuw platform dat laat zien hoe commerciële beeldmerken en artistieke uitingen samen een nieuw krachtig beeld creëren. Commercie wordt cultuur en cultuur krijgt marktwaarde.


Creatieve Industrie
Is het kunst of reclame? Artvertising brengt op interessante wijze het bedrijfsleven en de kunst bij elkaar. Alsof het een schilderij betreft worden de logo’s en beelden op de gevel gerangschikt. Een kakofonie van logo’s, oneliners, reclame boodschappen, liefdesbetuigingen en meer. Tijdens de onthulling krijgen alle bedrijven, organisaties en kunstenaars de kans elkaar te ontmoeten.


PUBLIEKSPRIJSVRAAG!
Voor het Sandberg Instituut is Artvertising onderdeel van het onderzoek naar beeldcultuur. Wij zijn benieuwd naar de mening van het publiek. Schrijf een recensie en geef uw mening over dit project! Bijzondere inzendingen worden gepubliceerd op de Sandberg website, in de Verenigde Sandbergen (Magazine) en het in 2007 te verschijnen internationale boek over het Sandberg Instituut afdeling Design. De beste inzending ontvangt bovendien een prijs van 1000 euro. Inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury van beeldspecialisten en journalisten.


Nieuwe Technologie
Het Sandberg Instituut Ontwerpen ziet het Artvertising project ook als aanleiding om de tegels aan het gebouw die nu van glas zijn in de toekomst te vervangen met beeldschermen of led-displays zodat er meer mogelijkheden ontstaan voor het presenteren van beeld. Bedrijven die geinteresseerd zijn om een test uit te voeren op het gebouw tijdens Artvertising kunnen contact opnemen met het Sandberg Instituut.


BEELDENDE ATTRACTIE aan de zuid-as
De bonte verzameling beelden en boodschappen op de gevel van Het Sandberg Instituut worden een bezienswaardigheid. U kunt via de verrekijkers die voor het gebouw worden geplaatst ook de verborgen berichten zien. ARTVERTISING wordt een levensgrote publicatie met beeld waar u niet snel op uitgekeken raakt!


PARTICIPEREN
Er nog 6.000 tegels beschikbaar van de 16.000. Neem spoedig contact op met het Sandberg Instituut om zeker te zijn dat er nog tegels beschikbaar zijn voor uw beeld. E-mail: artvertising {AT} sandberg.nl of telefoon: 020-5882404. Ook kunt u via de website tegels bestellen: www.sandberg.nl/artverstising


PERSINFORMATIE
Omdat dit project veel aandacht zal trekken van de binnen -en buitenlandse pers organiseren we op de dag van de onthulling voorafgaand een persconferentie. Journalisten en fotografen zijn dan welkom en kunnen een persmap met relevante informatie en beeldmateriaal krijgen. Ook bestaat de mogelijkheid met de initiatefnemers en deelnemende bedrijven, organisaties en personen te praten. Voor meer informatie: design {AT} sandberg.nl of bel 020-5882404. Artvertising is een initiatief van het Sandberg Instituut Ontwerpen. Het idee is van Teun Castelein, student afdeling Ontwerpen. Produktie, ontwerp en realisering: Sandberg Instituut in samenwerking met Stichting All Media. (www.all-media.eu) De technische uitvoering is in handen van Anything is Possible.


Een project van het Sandberg Instituut Ontwerpen.
Het Sandberg Instituut, verbonden aan de Gerrit Rietveld Academie biedt een masteropleiding voor beeldende kunst, vrije vormgeving en ontwerpen. Het Instituut is genoemd naar Willem Sandberg, voormalig directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, ontwerper en voorstander van vernieuwing en verandering in de kunsten.


Deelnemers o.a.:
FORD
Joost Poolman Simons
Medium Gallery
ALEX online beleggingsbank
Albert Heijn
Sandd
IKEA
Marian Grobbink
NS
Checkhuh
Stichting Pleinmuseum
Loes Koomen
Opium voor het Volk
Umar Sajid
Micael Estrazulas Viana
ABC Uitgevers
Bispublishers
Items
ME studio
Multiful
KEMA Nederland BV
Gebr. Poppelaars
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Lloyd Hotel
BNO
St. DasArts
Benthem Crouwel Architecten
Peugeot
Design Academy Eindhoven
Amsterdams Fonds voor de Kunst
They
Arno Tijnagel
Veenfabriek
Tinkebell
Rob Schröder
Aaf van Essen
SKOR
Lam de Wolf
PIEK!
XS4ALL
Nerf Ruimtelijk Vormgeven
GAB Robins Takkenberg BV
St. BMP / Omwana
Gijs Muller
Vereniging Beethovenstraat-Parnassusweg
VIVA
Koninklijke Grolsch NV
Studio Jaap van der Zwan
Novagraaf
NVVE
Jeroen Bruls
Pinc Conferences
Transartist
Rogier Klomp
Archined
NL.Design
Rent-a-designer
SA design architectuur
Langnese Honing
Dima Stefanova
Art of Comics / Marc Koert.com
Mokken
Winkwaves
Mondriaan Stichting
Dienst Wonen Amsterdam
De Pont
Pacific Parc
Arti & Amicitiae
Multiple-M Design
Centraal Beheer Achmea
GAMMA
Stichting de Vrolijkheid
TU Eindhoven
Collectief Propaganda Nederlandse Boek
en meer.......

Doe mee! PRIJS: Euro 19,99 per tegel www.sandberg.nl/artvertising of bel 020-5882404/5882413

mieke gerritzen
www.all-media.eu

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).