www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] ACADEMIE. Leren van het Museum (Modified by Geert Lovink)
infoVanAbbe on Thu, 7 Sep 2006 17:07:53 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] ACADEMIE. Leren van het Museum (Modified by Geert Lovink)


De zomervakantie is voorbij en in het Van Abbemuseum is het een drukte van belang. Tijdens de zomer is intensief gewerkt aan het project 'Academie' dat op 15 september wordt geopend. 'Academie' is een internationale reeks tentoonstellingen, projecten en evenementen, die op initiatief van het Siemens Arts Program worden georganiseerd door de afdeling Visual Cultures van Goldsmiths College in Londen, het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen en het Van Abbemuseum. De opening op 15 september in het Van Abbemuseum is geen opening zoals u die normaal in ons museum kent, aangezien 'Academie' een zeer speciaal project is... en geen reguliere tentoonstelling. Wat kunt u verwachten?

PROGRAMMA 15 SEPTEMBER - Van Abbemuseum

SYMPOSIUM 'Radicale Pedagogieën'
15 september 2006, 13:30-19:00 uur

Tijdens dit symposium (voertaal Engels) zullen Franco Berardi, Rosi Braidotti en Anton Vidorle praten over de theoretische ideeën rondom een Academie. Hierna is een Rondetafel o.l.v. Jan Verwoert.
Deelname gratis, inschrijven/opgeven via www.vanabbemuseum.nl.


OPENING 'Academie. Leren van het Museum'
15 september 2006, 19:00 - 21:00 uur

De opening van het project 'Academie. Leren van het Museum' is op vrijdag 15 september in het Van Abbemuseum. U bent van harte welkom om zelf te ervaren wat dit project voor het Van Abbemuseum betekent. Ontmoet de kunstenaars, activisten, architecten, theoretici, studenten, archivarissen, bibliothecarissen en filosofen die samen de vraag hebben gesteld: Wat kun je leren van het Van Abbemuseum? Dit project zal zich tijdens de gehele looptijd verder ontwikkelen. U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom. Om 19.30 zal Charles Esche samen met Irit Rogoff een korte toelichting geven op het project, waarna u met de deelnemers zelf op zaal van gedachten kunt wisselen.

Tot ziens in het Van Abbemuseum! ______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).