www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] UITNODIGING | 15 Sep | V2_ TEST_LAB presents IMPLANT
Remco Beeskow on Mon, 11 Sep 2006 13:19:22 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] UITNODIGING | 15 Sep | V2_ TEST_LAB presents IMPLANT


*UITNODIGING *

*
Test_Lab*

*15 September 2006, 17.00u-24.00u, V2_, Eendrachtsstraat 10, Rotterdam.*

* *

Test_Lab is een tweemaandelijks publiek evenement gehouden door V2_, Instituut voor de Instabiele Media, om artistiek onderzoek en ontwikkeling (aRt&D) in een informele setting te demonstreren, testen, presenteren en/of bediscusieren. In deze editie demonstreert Workspace Unlimited /IMPLANT/, gebruiken studenten van de HKU het publiek als testpanel en brengen dj’s Siuli K.O., Basskowski en Uberchica live een set ten gehore.

*Demonstratie (**17u-19u)*

Het project IMPLANT, geïnitieerd door Thomas Soetens en Kora van den Bulcke is zowel een fysieke installatie in Kunstencentrum de Vooruit in Gent alsmede een elektronische interactieve /virtual world/ installatie. Deze installatie maakt deel uit van een netwerk van virtuele werelden, de zogenaamde /Common Grounds/. In het kader van de opening van /IMPLANT/ vinden tijdens de openingavond tegelijkertijd de /virtual world/ installaties /EXTENSION /en /DEVMAP/ plaats. /DEVMAP/ vindt plaats bij V2_, Instituut voor de Instabiele Media, in Rotterdam en /EXTENSION/ vindt plaats bij de Society for Art & Technology (SAT) in Montreal. De drie installaties zullen plaatsvinden in een netwerk, wat inhoudt dat het mogelijk is om gedurende de openingsavond de activiteiten op alle drie de locaties en in alle drie de installaties doormiddel van live streaming in real-time te volgen. Dat kan door als toeschouwer de streams op schermen te volgen, of door als avatar virtueel naar Gent of Montreal te lopen. (Zie voor meer informatie mbt IMPLANT de hieronder bijgevoegde tekst van curator Wayne Ashley.)

* *

*Testpanel (19u-20u)*

Aansluitend aan de officiële opening van /IMPLANT/ zal een selectie van afstudeerprojecten van studenten Game Design & Development en Digital Media Design van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) te zien zijn. Het Test_Lab publiek zal daarbij als testpanel gebruikt worden om feedback te genereren op het werk van deze vers afgestudeerde ontwerpers en ontwikkelaars.

*Test_Lab Live (20u-24u)*

In het afsluitend feest zal de muziek verzorgd worden door verschillende dj’s met een speciale band met V2_. Zo zullen Siuli K.O., Basskowski en Uberchica plaats nemen achter de draaitafels, terwijl /DEVMAP/ het portaal vormt om virtueel een dansje te doen in de /Common Grounds/ met de bezoekers in Gent en Montreal.

/Volledig Programma voor IMPLANT: /

* *

*Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent, Belgi**ë*
Vrijdag 15 sept, 17.00 uur: Dance Studio: Lezing door Thomas Soetens en Kora Van den Bulcke
Vrijdag 15 sept, 19.00 uur: Domzaal: Receptie en buffet mede dankzij de Embassy of Canada and the General Delegation of Quebec.
Vrijdag 15 sept, 20.00 uur: Domzaal en Galerie ‘street window’ : Publieke opening van de interactieve ‘virtual world’ installatie.
Zaterdag 16 sept, 14.00 – 00.00 uur: Domzaal and gallery ‘street window’: Tentoonstelling van de interactieve ‘virtual world’ installatie.


Aanmelden kan nog tot/ 12 september/ bij Vooruit in België: Caroline Van Peteghem, pers & pr , T. +32 (0)9 267 28 88, M. +32 (0)497 52 88 20, E. caroline {AT} vooruit.be).


*V2_, Eendrachtsstraat 12, Rotterdam, the Netherlands* Friday September 15

17.00 – 19.00 (CEST) Test_Lab presentation by Thomas Soetens and Kora Van den Bulcke

19.00 – 20.00 (CEST) Game and Media Design Test-Panel by HKU graduate students

20.00 – 24.00 (CEST) Test_Lab live, DEVMAP project audience hands-on with sound sets featuring DJs Siuli K.O., Basskowski en Uberchica

V2_Event streamed live on www.v2.nl


*Society for Art & Technology, 1195 Saint-Laurent, Montreal, Canada*
Vrijdag 15 sept, 11.00 uur (locale tijd Montreal) Ground floor: Lezing door Thomas Soetens en Kora Van den Bulcke streamed in de ‘virtual world’ installatie.
Vrijdag t/m zondag 15 - 16 – 17 sept, Ground floor: Tentoonstelling van de interactieve ‘virtual world’ installatie.


Workspace Unlimited’s /IMPLANT/ is on-line te volgen via: www.workspace-unlimited.org <http://www.workspace-unlimited.org>


**

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie: Workspace Unlimited website: www.workspace-unlimited.org <http://www.workspace-unlimited.org>
voor meer informatie over V2_ en DEVMAP: Remco Beeskow, V2_ Communicatie press {AT} v2.nl <mailto:press {AT} v2.nl>. T: +31(0)10-206 72 72. Bezoek tevens: www.v2.nl <http://www.v2.nl/>


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).