www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] ZwelgFilmAvond donderdag 21 september
lazy marie on Wed, 13 Sep 2006 13:22:15 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] ZwelgFilmAvond donderdag 21 september


Datum:  Donderdag 21 september,  zaal open 20.00, aanvang 20.30 uur
Plaats:  Ekko, Bemuurde Weerd WZ 3, Utrecht

Ter ere van het twintigjarig jubileum van poppodium Ekko presenteert Lazy Marie deze maand, in plaats van Cinematiek, een éénmalige reprise van haar ZwelgFilmAvonden - in de jaren '90 de eerste reguliere filmavond van Utrecht. Deze reprise wordt, naar goede traditie, een eclectische avond vol bijzondere en actuele film- en videokunst, presentaties en verrassende performances.

De ZwelgFilmAvond zal worden gepresenteerd door het illustere presentatieduo van destijds, Ruud Bakker en Joke Ballintijn. Zij zullen in gesprek gaan met de aanwezige makers, waaronder Jeroen Kooijmans, Frans Bromet, Kees Brienen, Carolina Feix, Tomas Schats en Floris Kaayk.

In het programma vertonen we o.a. Drielandenpunt (1974), één van de eerste 'betrokken documentaires' van Frans Bromet. Van achter de camera volgt hij hierin zijn ouders, die er samen met een bevriend stel op uit trekken om het drielandenpunt te gaan bezoeken. Bromet probeert zijn vader ondertussen over te halen om voor het eerst sinds 40 jaar voet in Duitsland te zetten. Een juweeltje uit het verleden dat we niemand wilden onthouden. Van Jeroen Kooijmans vertonen we zowel Pilot uit 1998 als zijn meest recente film Fata Morgana (2006), twee werken waarin de subtiele ingreep van de Kooijmans een ogenschijnlijk gewoon beeld drastisch van betekenis doet veranderen. De special effects in Kees Brienen's film Bodyhit (1996) zijn legendarisch te noemen, evenals de hoofdpersoon. Naast deze film vertonen we zijn nieuwste creatie I Love You So Much Daddy (2006) waarin we wederom kennismaken met een nette oudere man op een geheimzinnige missie. Na zijn prijswinnende animatie 'The Order Electrus', weet Floris Kaayk ons opnieuw te grijpen met zijn bizarre kijk op de toekomst. In de fake-docu Metalosis Maligna (2006) ontstaat een geheel nieuwe ziekte bij mensen met een metalen implantaat.

Verder in het programma: De 3 ultrakorte animaties Boom (2005), Lantaarnpaal (2006) en Fontein (2006) van Tomas Schats, The Diver (2006) van Nicolas Provost, Conductor (2004) van Anouk de Clercq en een exclusieve voorpremière van Marzipan (2006), de splinternieuwe film van Carolina Feix. Verder zal NPS Korte Film Online aanwezig zijn in de persoon van Aart Helder. Hij zal enkele bijzondere films vertonen uit de 9/11-special en de One Take Competition 2006.

Het zaalprogramma zal rond 23.00 uur afgesloten worden met de performance Don't give me money, that's not what I want, from you van William Hunt (UK) die zijn muzikale boodschap het liefst vanuit onmogelijke posities ten gehore brengt. In het café tenslotte, zal Harmjan Heeling super8 materiaal uit zijn verzameling projecteren, onder muzikale begeleiding van Volksmenner DDR en de Volledig Vrouwelijke KGB.

--
Lazy Marie
platform voor audiovisuele kunst

Gruttersdijk 12
3514 BG Utrecht
Nederland

T 030 2714058
F 030 2719561
info {AT} lazymarie.nl
www.lazymarie.nl
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).