www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Wat zou jij aan internet verbeteren? (ontwerp wedstrijd)
Ben Kamphuis on Sat, 23 Sep 2006 10:47:42 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Wat zou jij aan internet verbeteren? (ontwerp wedstrijd)


WAT ZOU JIJ AAN INTERNET VERBETEREN?
Maak een ontwerp dat internet menselijker maakt...

Internet lijkt wel wat op het wilde westen.
Een veelbelovend landschap, maar vol nieuwe gevaren, schurken, fortuinzoekers en drijfzand. Je weet nooit zeker of de omgeving veilig is. Het wettig gezag stelt niet veel voor.


Maar mensen laten zich er niet meer wegjagen. Ondanks virussen, crashende computers, lastige software en gebrekkige diensten. Want het internet is gewoon handig. Er is van alles te vinden, je maakt er nieuwe vrienden en je kunt je eigen zegje doen. In tekst, beeld en geluid. Met de hele wereld, voor de hele wereld.

Zoals gezegd: het net is duidelijk voor verbetering vatbaar.
Wat zou jij veranderen aan het internet? Hoe maak je het web mensvriendelijker? Moet er wat weg, of moet er wat bij? Moet er een centrale overheid komen? Met welke diensten dan wel? Nieuwe software soms? Hoe ziet dat eruit? Of een nieuw vak op school, internet gym? Wat leer je daarbij? Betere wegwijzers in cyberspace? Duidelijk herkenbare veilige ruimtes? Webpolitie misschien? Webregering? Filterlab? Speelweides? Noodrem?


Laat je idee zien!
Laat maar horen wat jij denkt dat een verbetering is.

* Schrijf je idee op papier, maximaal een A4.
* Doe er liefst een tekening of illustratie bij.
* Zet er je naam en contactgegevens bij (adres, email, telefoon).
* Stuur het naar Internet Verbeter Plan:SBA, Ben Kamphuis, Boothstraat 3, 3512 BT Utrecht


De resultaten worden gepresenteerd tijdens de HCC Dagen (24-26 nov 06).
De 5 beste inzendingen krijgen een pakket met de beste software voor beeld & geluid (Corel, Pinnacle, Magix).
Voor het Allerbeste idee is er een fraaie digitale camera.
Resultaten worden gepubliceerd in het jaarboek Erasmusprijs 2007 (onder voorbehoud).


Het Internet Verbeter Plan is een activiteit in het kader van de Erasmusprijs 2006, met als thema ?Ontwerpen voor het publieke domein'. Het is een initiatief van hcc (dé vereniging voor computergebruikers in Nederland) , de SBA (Stichting Beeldende Amateurkunst) en de Stichting Praemium Erasmianum, die jaarlijks de Erasmusprijs uitreikt.

Meer op: www.amateurkunst.net/verbeterhetnet


---------------------------------------------------------- SBA - stichting beeldende amateurkunst Boothstraat 3 3512 BT Utrecht (t) 030 - 234 22 11 (f) 030 - 234 23 82 (w) <http://www.amateurkunst.net> ---------------------------------------------------------- ______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).