www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Persbericht Kristallen Film voor filmdocumentaire BUDDHA'S
Publiciteit - Nederlands Film Festival on Tue, 26 Sep 2006 12:44:11 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht Kristallen Film voor filmdocumentaire BUDDHA'S LOST CHILDREN


Persbericht Nederlands Film Festival


Utrecht, 25 september 2006


Kristallen Film voor filmdocumentaire BUDDHA'S LOST CHILDREN 

De filmdocumentaire BUDDHA'S LOST CHILDREN van Mark Verkerk heeft binnen 3 weken na de bioscooprelease 10.000 bioscoopbezoekers getrokken en wordt bekroond met de Kristallen Film. De prijs wordt uitgereikt aan regisseur Mark Verkerk en producenten Ton Okkerse en Pim van Collem op donderdag 28 september om 17.45 uur, aansluitend op de vertoning van de film tijdens het Nederlands Film Festival in het Pathé Rembrandt Theater in Utrecht. 

Regisseur Mark Verkerk:
" Dit is een verhaal dat laat zien hoe je kunt leren leven, en het is opmerkelijk te zien dat het veel mensen raakt. Ik krijg iedere dag mails van mensen die vertellen dat de film hen heeft geïnspireerd en zelfs nieuwe inzichten op hun eigen leven geeft."

BUDDHA'S LOST CHILDREN is een documentaire over ontheemde weeskinderen in een grensgebied in Noord-Thailand die opvang vinden bij een boeddhistische monnik. Dankzij zijn verleden als kampioen thaiboxen weet hij zich te handhaven in het drugssmokkelgebied "Golden Triangle". In zijn Golden Horse Temple vinden kansarme weeskinderen een toevluchtsoord, daar transformeren ze van schuwe dorpskinderen in zelfbewuste jongeren.

Het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film introduceerden de Kristallen Film in april 2005 in aanvulling op de sinds 2001 bestaande prijscategorieën Gouden Film en Platina Film. De Gouden Film en Platina Film worden toegekend, wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Gouden Film en Platina Film kunnen worden toegekend aan speelfilms en aan documentaires. De Kristallen Film wordt exclusief toegekend aan documentaires.

BUDDHA'S LOST CHILDREN is geproduceerd door Ton Okkerse en Pim van Collem voor EMS Films in associatie met Cinétévé voor ARTE FRANCE en in coproductie met de Boeddhistische Omroep Stichting. Independent Films heeft de documentaire in de bioscopen uitgebracht.

BUDDHA'S LOST CHILDREN  is  momenteel in 18 zalen te zien en draait bovendien in het hoofdprogramma van het Nederlands Film Festival in het Panorama.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl / www.kristallenfilm.nl
Voor meer informatie: 
Nederlands Film Festival
Margo van der Valk, hoofd publiciteit
T +31.30.230.3800
F +31.30.230.3801
publiciteit {AT} filmfestival.nl

Independent Films Nederland BV
Mirjam van Kleef / Britt Collegem
T : 020 571 10 93/ 020-5711098  
M : 06 524 504 78 / 06-16476446
E: mirjam {AT} independentfilms.nl / britt {AT} independentfilms.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).