www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Winnaars studentenprijzen Tuschinski Award en Talent&Pro Aw
Publiciteit - Nederlands Film Festival on Tue, 3 Oct 2006 09:24:51 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Winnaars studentenprijzen Tuschinski Award en Talent&Pro Award


Persbericht Nederlands Film Festival


Utrecht, 29 september 2006


Winnaars studentenprijzen Tuschinski Award en Talent&Pro Award

Vandaag zijn tijdens het 26e Nederlands Film Festival de Tuschinski Award en de Talent&Pro Award uitgereikt aan de beste eindexamenfilms van de verschillende Nederlandse audiovisuele opleidingen.

De Tuschinski Award voor de beste film van de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam is toegekend aan ZO IS DAT van Elizabeth Rocha Salgado.

De documentaire geeft een impressie van het leven van boer Jan (73) op zijn Groningse boerderij, die door omstandigheden altijd alleen is gebleven en die elke week weer uitkijkt naar de komst van zijn hulp Fokje.

De Talent&Pro Award voor de beste film van de overige audiovisuele opleidingen in Nederland is uitgereikt aan Alain Friedrichs voor FAÇADE, gemaakt voor de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

De jury, bestaande uit Edo Brunner, Cécile van Eijk, Gerben Kuipers, Jef Nassenstein, Piet-Harm Sterk en Maarten Timmerman (Algemeen directeur Talent&Pro), over deze korte film:

"De regisseur geeft op een originele wijze de tijdgeest weer, door de beeldtaal van nu te combineren met een universeel onderwerp: individualisme en eenzaamheid. Het is geen triest verhaal geworden. De humor, relativering en de mooie, spannende en subtiele beelden verrasten de jury. De gekozen vorm waarbij de monologue interieur in contrast staat met de handelingen van het hoofdpersonage is subtiel uitgewerkt en is geslaagd."

De Tuschinski Award bestaat uit een prijs van 2.500 euro van Pathé Cinemas. De winnaar wordt gekozen door de leden van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten. 

De Talent&Pro Award bestaat uit een bedrag van 2.500 euro, aangeboden door sponsor Talent&Pro. De Talent&Pro Award wordt voor de vierde keer uitgereikt om beginnend talent te stimuleren in hun verdere loopbaan in de filmindustrie. Detacheringbedrijf Talent&Pro doet dit voor talenten in het bank- en verzekeringswezen en de facilitaire dienstverlening.

Einde persbericht

Voor meer informatie: 
Nederlands Film Festival
Margo van der Valk, hoofd publiciteit
T +31.30.230.3800
F +31.30.230.3801
publiciteit {AT} filmfestival.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).