www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Aanstaande woensdag Resfest/10, the Dutch Mix bij KillerTV
Floor v Spaendonck on Mon, 4 Dec 2006 14:44:05 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Aanstaande woensdag Resfest/10, the Dutch Mix bij KillerTVVJ beschouwingen en prijzen bij Killer TV - Resfest/10, the Dutch Mix 06-12-06 live; http://connect.waag.org

Resfest, het internationale VJ en videofestival op 1, 2 en 3 december in Rotterdam en op 8 en 9 december in Amsterdam is woensdag 6 december te zien bij KillerTV. Aneta Leshnikova van Resfest introduceert het festival en laat stukken zien uit het shorts programma onder de titel Fear and Trembling. Aansluitend interviewt ze Geert van de Wetering over zijn documentaire over clipmaker Chris Milk die eerder bij Picabia (VPRO) te zien was.
Bezoekers van het Theatrum Anatomicum, de KillerTV studio, maken kans op een gecustomized T-shirt van K-Swiss en toegangskaartjes van Paradiso voor het festival.


Voor KillerTV is dit een bijzondere uitzending omdat er voor het eerst geëxperimenteerd gaat worden met High Definition, het hoge kwaliteits videosysteem. In december gaat KillerTV eerst de uitzendingen in High Definition (HD) beschikbaar stellen als downloadbaar bestand, in 2007 wordt er ook live in HD gestreamd. Overigens wordt de overgang naar HDTV ondersteund door KillerTV provider SurfNet.
Woensdag wordt er overigens nog in het oude (MPEG4) formaat gestreamd en alleen in HD opgenomen. De kijker merkt hier in zoverre iets van de dat de beeldkwaliteit door het gebruik van nieuwe, hoge kwaliteits camera’s aanmerkelijk zal toenemen. Wie een kijkje in de keuken wil nemen kan natuurlijk altijd even de regieruimte binnenlopen.


Waar: KillerTVstudio Theatrum Anatomicum, waaggebouw, Nieuwmarkt 4, 1012CR, Amsterdam
Wanneer: 20.00 uur, woensdag 6 december 2006
Stream: http://connect.waag.org


Killer (application is people)TV is mogelijk gemaakt door Mondriaan Stichting, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds en Surfnet.

Waag Society | Floor v Spaendonck | Nieuwmarkt 4 | 1012 CR Amsterdam
tel +31.20.5579898 | fax +31-20 5579880 | floor {AT} waag.org | http:// www.waag.org

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).