www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] VERSCH 16 dec. Sugar Factory
VERSCH on Tue, 5 Dec 2006 09:20:33 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] VERSCH 16 dec. Sugar Factory


- Persbericht - 4 december 2006
Na de eerste, compleet uitverkochte VERSCH in oktober, komt de organisatie op zaterdag 16 december met wederom een glanzend programma aan audiovisuele prikkelingen en stijlvolle elektronische muziek. Met maar liefst drie live optredens, drie audiovisuele projecten en installaties wordt het publiek weer uitgedaagd en vermaakt. VERSCH is een nieuwe avond waarin audiovisuele kunst en elektronische muziek van jonge makers centraal staan.


Om half negen start de live cinema première voorstelling Fear_lab. In dit "angstaanjagende" verhaal wordt live een film gemaakt. Vocals en geluidseffecten worden door het publiek ontvangen via draadloze koptelefoons. Film en teksten laten de fantasie op hol slaan op zoek naar het verhaal. Alles is live, jij hebt een keus. Kijk naar de fictie of aanschouw hoe het wordt gemaakt. Laten we het spel “Virtual Reality in the dark” spelen. Wees niet bang, je bent niet alleen… Fear_lab is een laboratorium. Ze maken angst door te doen geloven. Wat wil je zien met je ogen dicht? Hoe ver wil je gaan? Tot het punt waar geen weg terug is?

De installatie ICW (Interactive Light Wall) wordt voor het eerst gepresenteerd door Magdatt design i.s.m. Beamsystems. De indrukwekkende installatie is opgebouwd uit led tegels en maakt van elke menselijke beweging een muur van licht. Geen passant zal ongemerkt aan dit interactief werk voorbij lopen. Ard Bit opent het muzikale programma met downtempo beats, atmosferische soundscapes en een gezonde dosis melancholie. Zijn klanktapijten worden ook wel "buitenaards" en zwoel genoemd. Later op de avond brengt Tundra zijn sound ergens tussen deephouse, melodieuze techno en "glitchy" electro. In zijn live sets verwerkt hij filmsamples. Geen afgezaagde samples, maar vooral vernieuwende sounds en uitermate dansbaar. Het muzikale geweld wordt ondersteund door een performance van het VJ collectief Résistance électronique, dat vooral de neiging heeft het publiek actief te betrekken in de beelden.

De avond wordt afgesloten door het kersversche DJ/VJ/DVJ collectief HOBBYDELUXE. HOBBYDELUXE is een nieuw DDVJ collectief van dj Markiss (FCK), dj Toni Little (quick & brite) en vj Mike.tv (quick & brite). Markiss en Toni Little draaien de dikste vuige platen, terwijl Mike.tv zijn dynamische visuele mediaoorlog voert. Verwacht meer dan statisch plaatjes draaien, want naast dit alles wordt het trio regelmatig verleid tot live(!) acid improvisaties op het scherpst van de snede.

- Einde persbericht -
------------------------------------------------------------------------ ------------------
Achtergrondinformatie:


Locatie: Sugar Factory
Tijd: 20,30h. – 05.00h.
Entree: 10,-- Euro
http://www.versch.org
http://www.sugarfactory.nl

VERSCH is een productie van Beyond Expression -the movement of sounds and visuals -
http://www.beyondexpression.nl


Meer informatie:
Arjen Bangma
arjen {AT} beyondexpression.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).