www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Camera Lucida: Sonochemical Observatory:: Presentatie en Li
Marieke Istha on Mon, 11 Dec 2006 13:18:40 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Camera Lucida: Sonochemical Observatory:: Presentatie en Live performance van Evelina Domnitch & Dmitry Gelfand


Camera Lucida: Sonochemical Observatory
Presentatie en Live performance van Evelina Domnitch & Dmitry Gelfand

Maandag 18 december
Start: 19.00 uur

De kunstenaars demonstreren en bespreken de laatste ontwikkelingen in de techniek van de observatorium, en laten delen zien van de komende Camera Lucida DVD die op het moment wordt afgerond bij Montevideo. De documentatie van sonoluminescence komen van een vermenging van opnames die de kunstenaars gemaakt hebben in het Physics Institute of Goettingen University (Germany) en het Institute of Advanced Science and Technology (Japan) tussen 2003 en 2006. Het ruwe materiaal vormt de basis voor een serie van composities waarbij diverse geluidskunstenaars betrokken waren o.a. Richard Chartier, Carsten Nicolai, Asmus Tietchens en Carter Tutti.

Het werk Camera Lucida is een licht sculptuur, een geluidsobservatorium, die continue in beweging is. Geluidsgolven worden direct vertaald in licht door de tussenkomst van een glazen bol die gevuld is met speciale gassen en vloeistoffen. Officieel wordt dit principe aangeduid met de term 'sonoluminescence', een fenomeen uit de wetenschap wat sinds 1934 onderzocht wordt, maar door Domnitch en Gelfand voor het eerst publiek gemaakt is.

_http://www.portablepalace.com/_Toegang: 3,50 (studenten 2,50)
reserveringen 020 62367101, info {AT} montevideo.nl

Nederlands Instituut voor Mediakunst
Montevideo/Time Based Arts
Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
T 020 6237101
F 020 6244423
www.montevideo.nl


______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).