www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] nederlandse vereniging voor web analisten opgericht
geert lovink on Mon, 29 Jan 2007 10:50:20 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] nederlandse vereniging voor web analisten opgericht


Nederlandse vereniging voor webanalytics opgericht

http://www.twinklemagazine.nl/onderwerpen/vervolg_ektid7755.asp

24 Januari 2007

De online-marketingbureaus Netprofiler en Satama Interactive hebben initiatief genomen tot de oprichting van de Nederlandse groep van internationale Web Analytics Association. Door de oprichting van de Nederlandse groep willen zij het gebruik van en de kennis over webanalytics op een hoger niveau brengen.

Onontgonnen gebied

Ze nodigen alle Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met webanalytics uit om zich aan te sluiten. ‘In Scandinavische landen en de Verenigde Staten bestaan dergelijke initiatieven al, maar in Nederland is het nog een onontgonnen gebied’, licht Nicole Niemann van Satama toe. ‘Wij willen graag onze krachten bundelen, en een platform neerzetten waarin we elkaar kunnen adviseren en informeren. Doelstelling is om kennis en ervaring over webanalytics en webstatistieken te delen en om geïnteresseerden bij elkaar te brengen.’

Volgens Niemann is er bij klanten de behoefte aan het interpreteren van data, om zo de conversie op de website te verhogen. Alleen kennis zou ontbreken. ‘Met een platform kunnen we kennis bundelen. Dat willen we doen vanuit drie oogpunten, die van klanten, softwareleveranciers en consultants.’ Niemann benadrukt dat het geen ‘salespitch’ is, maar dat het gaat om ‘krachten bundelen’. 'Op dit moment zijn er diverse partijen uit de markt geïnteresseerd om aan te sluiten. In het bestuur willen we naast een webbureau -Satama- , een specifieke consultancy club -Netprofiler- en een klant met trackrecord en ambities op dit vlak. Nationale Postcode Loterij wordt hier op dit moment voor benaderd', meldt Niemann.

Web Analitics Wednesday

De initiatiefnemers willen periodiek op woensdagen bijeenkomsten organiseren voor het uitwisselen van kennis en ervaring worden. De eerste Nederlandse Web Analytics Wednesday is op woensdag 31 januari. De introductie van WAA wordt gedaan door webanalytics-expert en initiator van de Scandinavische WAA-organisatie Steve Jackson. Daarnaast zal ingegaan worden op de in Nederland geplande activiteiten.

Zowel nationale als internationale leveranciers van webanalyticssoftware, waaronder Nedstat, Moniforce, Google Analytics, Webtrends, WebSideStory, SAS en SPSS ondersteunen de Web Analytics Associatie.

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).