www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] persbericht VERSCH zaterdag 17 februari Sugar Factory
Arjen on Mon, 29 Jan 2007 20:52:52 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] persbericht VERSCH zaterdag 17 februari Sugar Factory


- Persbericht 29 januari 2007-
Sensatie van virtuele gezichten en interactieve muziek- handschoenen

- Amsterdam - Na een bijzonder geslaagde tweede editie in december, is het op zaterdag 17 februari in de Sugar Factory weer zover: VERSCH biedt voor de derde keer een programma aan vol audiovisuele hoogstandjes en dikke elektronische muziek. Met drie audiovisuele performances en installaties, twee live optredens van de smaakmakers van morgen en een zeer talentvolle DJ, krijgt het publiek wederom een avondvullend programma voorgeschoteld.

In de video-installatie Video Translator van Dror Stravisky (ISR) worden live beelden van gezichten, direct vertaald naar een sensatie van virtuele beelden. De beweging van de gefilmde kijker wordt verwerkt in een 3D rooster op een 50" plasma scherm. De feitelijke, en virtuele ruimte creëren een soort 'beweging moiré'.
Rotor is een achtbaan aan synchrone beelden en geluiden die je alle kanten op laat bewegen. Een live cinema performance die de kenmerken onderzoekt van de audiovisuele ruimte in relatie tot het klassieke begrip van film. Rotor is een samenwerkingsproject van Boris Debackere (audio) en Brecht Debackere (video).
RickRobiN presenteert zijn nieuwe multiple screen AV performance waarin hij moderne dans choreografieën en architecturale elementen verwerkt. Zijn achtergrond als fotograaf is duidelijk zichtbaar. Geen koude computer gegenereerde 3D kunst, maar fascinerende menselijke bewegingen in de ruimte.


Op muzikaal gebied komt de organisatie met twee smaakmakers, Mark August (NL) en Daso (GER). Jaren geleden hoorde Mark August van Desire 69, een pseudoniem van Detroit-techno-genie Carl Craig. Dat moment is Mark August in het geheugen gegrift. In één keer was hij verkocht. Hij wilde produceren. Op aanraden van een vriend kocht hij een Atari en een sampler en dat was het begin van een succesverhaal. Zijn muziek is niet in één hokje te stoppen. Mark haalt zijn invloeden uit Detroit, Minimal house, House, Techno en Progressive. Dat zijn muziek aanslaat is een feit. Mark August is namelijk net getekend op het vooraanstaande Connaisseur label, net zoals Daso die ook te zien zal zijn op VERSCH, en als klap op de vuurpijl geselecteerd voor een release op het label van Âme, Innervisions.
Daso wordt beschouwd als één van de meest getalenteerde nieuwkomers. Uit het niets kwam zijn debuut Daybreak op My best friend uit in 2005. Spoedig volgden twee releases op Conaisseur. De stijl van Daso ligt ergens tussen minimal, techno en deephouse. Op VERSCH debuteert Daso met interactieve midi handschoenen, waarmee hij zijn doordachte minimal, extatic rave en techno kan afvuren op het publiek.
De 22-jarige DJ Monokreck sluit af. Monokreck staat open voor vele soorten house, van glitchy microhouse tot deep techno en alles er tussenin. In zijn sets smelt hij alles samen tot één lange, muzikale trip. Zo creëert hij een warme atmosfeer op de dansvloer. Reeds door kenners getipt als één van de aanstormende Nederlandse talenten…


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
http://www.versch.org

VERSCH / A showcase of innovating installations / performances / live cinema / vj / music & cross-over
Datum: zaterdag 17 februari
Locatie: Sugar Factory, Lijnbaansgracht 238, Amsterdam
Tijd: 22.00h. – 05.00h.


Entree:10,-- Euro

VERSCH is een productie van stichting Beyond Expression -the movement of sounds and visuals-
Het audio-visuele programma komt mede tot stand door de samenwerking met en de ondersteuning van BeamSystems, Amsterdam Fonds voor de Kunst, VSBfonds en het ThuisKopie Fonds.
http://www.beyondexpression.nl


Meer informatie: Arjen Bangma, producent
arjen {AT} beyondexpression.nl
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).