www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Victorian Circus: vierdaagse rond nieuwe media in de Brakke
Bettina Lorsheijd on Fri, 23 Mar 2007 14:30:43 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Victorian Circus: vierdaagse rond nieuwe media in de Brakke Grond


Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond presenteert
VICTORIAN CIRCUS III 

VIERDAAGSE ROND NIEUWE MEDIA  - WO 04.04 T/M ZA 07.04.07
- HET VOLLEDIGE PROGRAMMA -www.brakkegrond.nl

Van woensdag 4 april tot en met zaterdag 7 april kunt u vanaf 15h00 gratis bij ons terecht voor een ruim aanbod van installaties, mediakunst en films, een workshop, debatten en expertmeetings. Vanaf 20h00 gooien we daar telkens nog een avondvullend programma bovenop met lezingen, presentaties, performance, dansvoorstellingen, concerten en nog meer film, voor slechts 3 EUR.

FILM: Cinema Zed - Man and Machine: dagelijks vanaf 15h00
Programma rond cyborgs, robotica, artificiële intelligentie en transhumanisme
Cinema ZED presenteert ter gelegenheid van Victorian Circus een programma rond cyborgs, robotica, artificiële intelligentie en transhumanisme. Wat is de invloed van (spits)technologie op ons dagelijks leven? Hoe is de verhouding tussen de mens enerzijds en de door hemzelf ontwikkelde machines anderzijds? Klopt het dat ook machines creatief kunnen zijn? Wat als we machines creëren die ons qua mogelijkheden en intelligentie overstijgen? En wat zegt onze fascinatie voor deze nieuwe 'meer-dan-mens' over onszelf? Cinema ZED compileert samen met ons een rijkelijk gekruide menukaart van intrigerende documentaires, originele kortfilms, bijzondere science-fictionfilms en lezingen.
DANS: Deep Blue - Some Notes are: do 05.04 & vr 06.04.07, 20h30 
Slim en amusant geluids- en dansexperiment waarin de hoofdrol is weggelegd voor ... Uzelf
Een nieuwe 'dansproductie' van Deep Blue. Choreograaf Heine Avdal en geluidskunstenaar Christoph De Boeck verbazen en verwonderen zich over de weerslag van de netwerkmaatschappij op ons leven. Maar in plaats van met een saaie lezing, doen zij dat met een slim en amusant, ja zelfs ietwat buitenissig experiment waarin de hoofdrol is weggelegd voor ... uzelf.
MUZIEK: SOUND?CHECK! - ism Petrol en MuHKA_media, 22h30
Improvisatie met DJ Raphaël, DJ Grazzhoppa, Köhn en Briskey
Elke avond een improvisatieconcert waarin dj's en elektronicamuzikanten een reeks films voorzien van livemuziek. Een eclectische mix van avant-garde klassiekers, digitaal experiment, cybercult en animatiefilm. En dat alles volgens het principe van de 'blind date': de dj's en muzikanten maken pas kennis met de films op de dag van het concert. Met op 4 april DJ Raphaël, op 5 april DJ Grazzhoppa, op 6 april Köhn en op 7 april Briskey. Dagelijks
 DEBAT: Brakke Zondag - Gaming in Real Life: za 07.04.07, 20h30 
Een zaterdagse gelegenheidseditie van onze maandelijkse Brakke Zondag debatcyclus, over en mèt gaming.
 
INSTALLATIES: Aernoudt Jacobs, Ief Spincemaille, Kurt D'Haeseleer en Philippe Warnell: dagelijks vanaf 15h00
 Aernoudt Jacobs - Phantom Melodies
In de installatie Phantom Melodies worden veldopnames uit het Amazonewoud via roterende luidsprekers als een ruimtelijk, bijna tastbaar gegeven ge(re)construeerd in de ruimte. De klemtoon ligt niet op de gedeelde ervaring (zoals in een concertzaal) maar op de individuele perceptie, doordat de klankassociaties op geen enkel punt in de exporuimte dezelfde zijn. 
Ief Spincemaille - Bauraum
Bauraum toont de beelden van een stappende man, een slapende en besneeuwde vrouw, en een mistig landschap met een volle maan die tussen de bomen hangt. De opstelling van deze installatie en de manier waarop deze gebruikt wordt, verandert telkens wanneer de installatie op een andere plaats getoond wordt.
Kurt D'Haeseleer - Scripted Emotions
Scripted Emotions is een pseudo-romantisch drama voor twee virtuele verrekijkers. In een interactieve panoramische installatie verliest een liefdesrelatie zijn twee protagonisten en de toeschouwer zijn illusies. SCRIPTED EMOTIONS refereert naar de gecontroleerde emotionele uitbarstingen die acteurs moeten beheersen wanneer ze acteren. Het zijn voorgeschreven emoties: een plotse huilbui, schaterlachen op bevel, een 'spontane' woede. In de installatie zijn het niet alleen de personages die last krijgen van voorgeschreven gedrag, maar ook het landschap achter hen, dat de echte hoofdrolspeler blijkt te zijn. Twee toeristische verrekijkers genereren een trompe l' oeil, een visuele vertaling van een wereld lijdend aan een verhoogde hartslag en dooraderd met glasvezelkabels en satellietverbindingen. 
Philippe Warnell - O-Unseen Footage
Voor de ontwikkeling van project O-Unseen Footage koppelt Warnell het idee van het innerlijke oog aan zijn eigen ideeën rond waarneming en het principe van de cinema.
In Warnells performance zie je een miniatuurfilmprojectie op zijn oog, die op haar beurt gefilmd wordt en geprojecteerd op een groter scherm.

WORKSHOP: Swummoq & Code 31: dagelijks om 15h00
Electronic Art in the Making
Tijdens de workshop worden de deelnemers - en later de bezoekers - blootgesteld aan een trits haast simplistische processen. Door een voortdurende herhaling brengen deze echter een bijna verontrustende magie teweeg. De kunstenaars hanteren uiteenlopende benaderingen van chaos en ritme, die uitdrukking vinden in eenvoudige, onafhankelijk van elkaar opererende units. Het resultaat is als een 'snapshot' van een wild woekerende tuin.
EXPERT MEETING: Food For Thought: wo 04 en do 05.04.07
Expertontmoetingen over internetkritiek en over creatieve industrie
Op woensdag 4 april brengen de Brakke Grond en het Digitaal Platform IAK/IBK (Gent) vertegenwoordigers van de creatieve industrie, het beleid en het artistieke veld uit Nederland en Vlaanderen samen rond nieuwe ontwikkelingen in e-cultuur. Deze expertmeeting is besloten en reeds vol
Het Domein voor Kunstkritiek gaat een dagje later dan weer met de Brakke Grond in zee voor een expertmeeting rond de vraag of er ergens centen te vinden zijn voor e-cultuurkritiek. Kunnen/moeten de kunstkritische internetsites uit Vlaanderen en Nederland een gooi doen naar financiële levensvatbaarheid, of blijven zij en hun scribenten gedoemd tot nobel vrijwilligerswerk. En komen die middelen best uit commerciële en private bron, of moet 'Vadertje Staat' kwaliteit en verscheidenheid waarborgen. Reserveren hiervoor kan via communicatie {AT} brakkegrond.nl
 

Toegang: Gratis tot 20h00
Kaartjes: EUR 3,- voor avondprogramma vanaf 20h00
Reserveren: (020) 626 68 66 | www.indenes.nl
www.brakkegrond.nl


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).