www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Gemeente Naarden presenteert 0900-NAARDEN, een unieke hoors
Arnoud Traa on Tue, 27 Mar 2007 12:55:37 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Gemeente Naarden presenteert 0900-NAARDEN, een unieke hoorspelwandeling met mobiele telefoon


Gemeente Naarden presenteert 0900-NAARDEN,
een unieke hoorspelwandeling met mobiele telefoon


Op dinsdag 27 maart wordt in het stadhuis van Naarden de aftrap gedaan voor een unieke hoorspelwandeling door de Vesting van Naarden. De wandelaar komt langs 15 bijzondere locaties en kan ter plekke een 0900-nummer bellen. Hij of zij krijgt dan in de vorm van een hoorspel allerlei wetenswaardigheden te horen.
Bij iedere locatie zal een visueel kenmerk geplaatst worden, waarop een telefoonnummer wordt vermeld. Een keuzemenu en het vermelde doorkiesnummer stellen de gebruiker in staat het hoorspelfragment te beluisteren dat over die specifieke locatie gaat.
De wandelaar volgt de vondeling Johan Dekker op de voet tijdens zijn zoektocht naar het verleden van zijn familie. Dat verleden is verbonden met Naarden. Zo ontdekt hij niet alleen de achtergrond van zijn familie, maar ook de geschiedenis van Naarden.
Vanaf 27 maart is de dienst 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar. Met behulp van een flyer (af te halen bij de VVV en op diverse andere locaties) vindt de wandelaar zijn weg door de Vesting. Bij elke locatie hoort een apart 0900-nummer, dat op een bordje bij de desbetreffende locatie vermeld staat.


Het project is mogelijk gemaakt met behulp van een subsidie van de Provincie Noord-Holland. Bij de uitwerking heeft de gemeente Naarden nauw samengewerkt met het Vestingmuseum en het Comeniusmuseum. De productie is in handen gelegd van Arnoud Traa van "De Auditieve Dienst". Hoofdrolspeler in het hoorspel is Pieter Bouwman, onder meer bekend van zijn samenwerking met Hans Teeuwen in cabareteske VPRO- programma´s als "Radio Bergeijk" en "De mannen van de radio".

Voor meer informatie:
Geertje Boerma, beleidsmedewerker Cultuur gemeente Naarden: (035) 695 78 39
Hans Vertegaal, voorlichter gemeente Naarden: (035) – 695 78 13

_____________________ De Auditieve Dienst Oosterdokskade 5 | Unit 802 1011 AD Amsterdam studio : +31204227555 mobiel : +31617138850 www : deauditievedienst.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).