www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] KillerTV programma mei 2007
Sam Nemeth on Sun, 6 May 2007 15:35:56 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] KillerTV programma mei 2007


Sentient Creatures2.0 van start

KillerTV is de interactieve online streamingsite van Waag Society. In mei start de sequel van het legendarische Sentient Creatures programma, samengesteld en gepresenteerd door de Canadese robotkunstenaar Graham Smith. Sentient Creatures2.0 bevat weer een keur aan interessante makers en denkers die de relatie tussen kunst, technologie en wetenschap vanuit diverse oogpunten belichten. Via de nieuwe Killersite www.killertv.nl is het mogelijk live aan het programma deel te nemen.

Programma mei–let op: alle uitzendingen deze maand vanuit het waaggebouw, niet Pakhuis de Zwijger!-

Woensdag 9 mei: Literatuur in de nieuwe media
Voor de derde achtereenvolgende keer presenteren het Fonds voor de Letteren en KillerTV vier koppels schrijvers en nieuwe media ontwikkelaars die gezamenlijk een literair werk voor op het beeldscherm hebben gemaakt. Deelnemers aan de presentaties zijn: Marcel Möring en Han Hoogerbrugge, Liesbeth Eugelink en Mirjam Reutelingsperger, Erik Lindner en Ruth Verraes en Jan Baeke en Alfred Marseille.
http://www.fondsvoordeletteren.nl/miniweb.php?mwid=18&menu=411105


Donderdag 10 mei: Sentient Creatures 2.0, Simone Jones
In mei 2007 start een nieuwe serie Sentient Creatures lezingen, samengesteld en gepresenteerd door robotkunstenaar Graham Smith. Opnieuw gaan acht sprekers in op nieuwe ontwikkelingen in kunst en technologie, internet en robotica.
Op 10 mei komt Simone Jones, kinetisch kunstenares en assistant dean van het Ontario College of Arts and Design –OCAD-, de spits afbijten. Kijkers worden met nadruk gevaagd aan de discussie bij te dragen. Er zal een virtueel publiek aanwezig zijn in het Emily Carr Institute of Arts and Design in Vancouver. Op beide locaties een genetwerkte cocktailparty.
http://www.simonejones.com


Woensdag 23 mei: Sentient Creatures 2.0: Not Not
Het Nederlandse duo Not Not: Erwin Driessens en Maria Verstappen produceren al jaren een verscheidenheid aan electronische en robotkunst met als voorlopig hoogtepunt Tickle Salon, waarin de toeschouwer zich een door Artificiële Intelligentie aangestuurde robot-kieteldood moet laten welgevallen. Ze gaan in op de manier waarop technologie hun werk beïnvloedt.
http://www.waag.org/project/sentientcreatures
http://www.connect.waad.org


wanneer: 20.00 uur / zaal open 19.45 uur
waar: waaggebouw, Nieuwmarkt 4, 1012CR Amsterdam
toegang: gratis

KillerTV wordt mede mogelijk gemaakt door:
Waag Society, VSB Fonds, Pauwhoffonds, Mondriaan Stichting, Surfnet, Prins Berhard Cultuurfonds, XS4all, the Canada Arts Council en de Universiteit van Leiden


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).