www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] PAKT - Donderdag 31 mei 2007 om 20:00 uur - Pecha Kucha Nig
Geert Dekkers on Mon, 7 May 2007 13:21:04 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] PAKT - Donderdag 31 mei 2007 om 20:00 uur - Pecha Kucha Night on the Arts


PAKT - Donderdag 31 mei 2007 om 20:00 uur - Pecha Kucha Night on the Arts
voertaal: Nederlands


Op donderdag 31 mei 2007 organiseert beeldend kunstenaar Geert Dekkers i.s.m. PAKT de Pecha Kucha Night on the Arts. Pecha Kucha is een presentatievorm bedacht door Astrid Klein en Mark Dytham van Klein-Dytham Architecture (KDa) in Tokyo. Kenmerkend voor de vorm is -- wel, de vorm: 20 (powerpoint/keynote) slides, 20 seconden per slide. In een avond presenteren 14 mensen hun verhaal. 6 min 40 sec per verhaal. Dit levert een vermakelijke, interessante en spannende en vooral vormvaste avond op. En - muziek!

De presentatievorm is in korte tijd enorm populair geworden -- in veel steden is Pecha Kucha al te zien en ervaren geweest. Ook Amsterdam en Groningen zijn aan de beurt geweest. En niet alleen in kringen van architectuur en design. Ook bij het bedrijfsleven is dit formaat opgevallen. Het wordt beoefend in brainstormsessies door (vaak) jonge managers die hun concurrentie net één stapje voor willen blijven.

Het formaat dwingt de sprekers "to the point" te zijn - een goede manier om je verhaal te preciseren en te focussen. Het maakt een powerpoint presentatie - zoals menigeen weet een soms slaapverwekkende activiteit - tot een spannende presentatievorm. Voor het publiek èn de spreker.

PAKT wil in de ze eerste Amsterdamse "Pecha Kucha on the Arts" het debat binnen de kringen van de beeldende kunst stimuleren en verlevendigen. Vandaar de keuze voor deze snelle en actuele presentatievorm. Vandaar ook dat er mensen vanuit de verschillende geledingen van de kunst nadrukkelijk worden uitgenodigd om deel te nemen. Om sprekers en publiek een vermakelijke en interessante avond te bezorgen.

Kijk op http://en.wikipedia.org/wiki/Pechakucha voor meer informatie over het "Pecha Kucha" verschijnsel.

We willen je graag persoonlijk uitnodigen om deze bijzondere presentatievorm te beoefenen. Het onderwerp is vrij - mits "on the Arts". Het beste is een onderwerp dat je na aan het hart ligt, en/of een verhaal dat je al vaker hebt verteld. Of altijd al hebt willen vertellen. Kunstenaars zouden het over hun werk kunnen hebben, of vertellen over een project waar ze aan werken. Een galeriehouder zou kunnen vertellen over zijn/haar filosofie, of over één van de kunstenaars uit de stal. Een verzamelaar over een eerste, of juist laatste aankoop. En een curator over een fantastisch nieuwe tentoonstelling.

Maar er kan natuurlijk meer. Het format - juist omdat het een format is - leent zich ervoor om in te gaan op de vorm. Om er bijvoorbeeld een zelfstandig kunstwerk van te maken.

Wil je meedoen? Beantwoord dan deze email. Je krijgt later meer informatie toegestuurd, alsmede tips en trucs voor een geslaagde Pecha Kucha presentatie.

En - verspreid het woord door deze mail door te sturen!

Actuele informatie over het project vind je op http://nznl.org/ Pecha_Kucha_Night_On_The_Arts/ en op http://www.pakt.nu

Over P/////AKT

PAKT is sinds juni 2003 gevestigd aan het Zeeburgerpad in Amsterdam. Als initiatief wil PAKT een kritische houding innemen binnen het hedendaagse discours, maar stelt daarbij altijd het kunstwerk centraal. Dat wil zeggen, er wordt altijd vanuit de taal van de kunst gedacht. Waar wil de kunst heen? Wat beoogt zij? Wat communiceert zij naar de buitenwereld? PAKT houdt daarmee het midden tussen een theoretisch platform en een initiatief; zij volgt de actualiteit op de voet, maar wil daarbij vooral de maker aan het woord laten.
PAKT is er voor de kunst en voor de kunstenaars. De organisatie beschouwt het als een van de belangrijkste functies om de exposanten daadwerkelijk iets te bieden: middelen en ruimte om nieuw werk te realiseren en te presenteren. Eenmaal uitgenodigd, krijgen kunstenaars een grote mate van vrijheid, waarbij het vooral van belang is dat deze dankzij de presentatie in PAKT iets uitzonderlijks kunnen neerzetten: een ongebruikelijke samenwerking, een nieuwe ontwikkeling of gewoonweg een experiment waarvan de uitkomst nog onzeker is. Ze worden uitgedaagd om hun eigen werk vanuit andere invalshoeken te bezien, en daarbij vooral (de ruimte leent zich daar bij uitstek voor) groot te denken.


Zie ook http://pakt.nu

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).