www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Observatoren/begeleiders gezocht voor Frequentie 1550 van W
Gijs Determeijer on Thu, 24 May 2007 09:12:28 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Observatoren/begeleiders gezocht voor Frequentie 1550 van Waag Society


Beste Nettimers,

Wij (Waag Society) zijn op zoek naar mensen die groepen middelbare scholieren kunnen begeleiden en observeren tijdens het spelen van het mobiele geschiedenis stadsspel Frequentie1550. Dinsdag 29 mei beginnen er 10 speldagen, waarvoor we 9 begeleiders per speldag nodig hebben. Er is een vergoeding per dag beschikbaar. De speldagen maken onderdeel uit van een onderzoek naar de leereffecten van het spel, waarbij de UvA en de UU ook betrokken zijn.

Ik ben vooral nog op zoek naar mensen, die morgen naar de introductie toe kunnen komen, donderdag 24 mei 17.00 tot 19.00 uur op de Waag en dan reeds 29 en/of 30 mei kunnen, aangezien die dagen al snel komen en ik nog niet genoeg begeleiders heb. Maar voor de meeste andere dagen heb ik ook nog mensen nodig!

Vriendelijke Groeten,

Gijs Determeijer


PS Hieronder de brief die ik rondstuur en die u kunt forwarden:


Wie is beschikbaar van 24 mei t/m 15 juni en wil er maximaal € 550,- aan cadeaubonnen scoren?


Heb je een ijzeren geduld, ben je bekend in Amsterdam en lijkt het je leuk om middelbare scholieren te begeleiden en te observeren tijdens het spelen van het mobiele geschiedenis stadsspel Frequentie 1550, neem dan nu contact op met Waag Society.

Frequentie 1550 wordt gespeeld door 6 groepen van 4 leerlingen, welke opgesplitst zijn in een Headquarters team en een Veld team, welke via moderne technologie met elkaar communiceren en samen opdrachten oplossen. Na de gemeenschappelijke lunch ruilen de spelers van plek om de 2e helft van het spel te spelen. Zes begeleiders lopen met de teams door de stad mee, de drie andere begeleiders blijven op HQ om de Webteams te ondersteunen. Het spel is onderdeel van een onderzoek waar in samenwerking met Universiteit van Amsterdam en Universiteit Utrecht de leereffecten worden onderzocht. Per dag zijn er 9 begeleiders nodig voor het spel.

Waag Society is één van de belangrijkste e-culture labs in Europa. Sinds haar oprichting in 1996 is ze betrokken geweest bij vele innovatieve internet projecten. Waag Society is actief op het gebied van onderwijs, zorg, cultuur en samenleving, waar ze zich sterk richt op de sociale voordelen van nieuwe technologie. Waag Society is gevestigd op de Nieuwmarkt boven restaurant In de Waag. Van hieruit wordt het stadsspel gecoördineerd.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste begeleiders die minimaal 3 dagen tussen 9.00 en 17.00 uur beschikbaar zijn. De bedoeling is om de scholieren te observeren via een lijst met aandachtspunten en te begeleiden in de stad. Uiteraard staat hier de veiligheid voorop. Voorafgaand aan deze dagen zal er een instructie plaatsvinden op 24 mei tussen 17.00 en 19.00 uur. De vergoeding (in cadeaubonnen) is € 50,- per dag.

Lijkt het je leuk om bij te dragen aan dit nieuwe onderwijsconcept, of ken je iemand die dit leuk vindt, neem dan contact op met Gijs Determeijer van Waag Society, gijs {AT} waag.org 020-5579898.-------------------------------------------
Gijs Determeijer

Producer
Frequentie 1550
de Waag Society

tel 020 5579822
mobiel 0624927213
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).