www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Muzikanten op Simuze.nl kunnen gratis opnametijd in New Gro
Maarten Brinkerink on Fri, 3 Aug 2007 09:28:41 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Muzikanten op Simuze.nl kunnen gratis opnametijd in New Ground Studio winnen


PERSBERICHT
Muzikanten op Simuze.nl kunnen gratis opnametijd in New Ground Studio winnen


Utrecht, 3 augustus 2007

Simuze.nl organiseert in samenwerking met New Ground Studio in Maarssen een wedstrijd waarbij muzikanten gratis opnametijd, promotie en een optreden kunnen winnen. De enige voorwaarden zijn dat de muzikanten lid van Simuze zijn, dat zij minimaal twee nummers op Simuze hebben staan en dat zij zich voor de wedstrijd aanmelden. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door een jury van muziekliefhebbers en experts, waaronder Ard Boer (Rara Records) en Lykle de Vries van de Lopend Vuur indiepodcast, Marten Timan (bassist We vs. Death en mede-oprichter Simuze) en Theo Ploeg (popjournalist muziekblad OOR en hoofdredacteur cut-up.com).

De winnaar krijgt drie dagen opnametijd (inclusief afmixen) bij New Ground Studio voor een demoproductie. Deze demo zal als download cd op Simuze worden gepromoot en de winnaar ontvangt 50 cd-r's van de demo, inclusief artwork. Daarnaast wordt de winnaar uitgenodigd om op de lancering van de nieuwe versie van Simuze op te treden. Muzikanten kunnen zich tot en met 19 september aanmelden. De winnaar wordt op 12 oktober bekendgemaakt.

Voor het aanmeldingsformulier en de voorwaarden, zie: http:// www.simuze.nl/live/newground-wedstrijd/

Simuze.nl:

Simuze is een online muziekplatform voor muzikanten en muziekliefhebbers in Nederland. Het doel van Simuze is om de essentiële behoefte van muzikanten om hun muziek te verspreiden samen te laten komen met de distributiemogelijkheden van het internet. Dit doet Simuze door de huidige maatschappelijke situatie – waarin de hedendaagse muziekliefhebber gewend is om muziek gratis op het internet te kunnen ontdekken en uitwisselen – te erkennen, omhelzen en stimuleren. Alle muziek op Simuze wordt daarom gepubliceerd onder een Creative Commons licentie, waarmee de muzikanten aangeven dat de muziek die zij op de website plaatsen – onder bepaalde voorwaarden naar keuze – gratis en legaal mag worden gekopieerd én verspreid.

Sinds de lancering van Simuze.nl – in juli 2005 – staan er meer dan 1300 muziekstukken van ruim 300 verschillende artiesten uit zeer uiteenlopende genres online. Momenteel krijgt de website maandelijks ongeveer 100.000 unieke bezoekers.

New Ground Studio:

New Ground Studio is een jonge opnamestudio, gelegen in de outskirts van Maarssen. De studio werd opgericht door een fanatieke techneut en een gedreven socioloog die ook kleine of beginnende bands een kans wilden geven om hun muziek te vereeuwigen. En dat is gelukt. Met name bands uit de Utrechtse scene hebben de studio weten te vinden: The Walt, We vs. death, Kismet en The Starcrossed & Easy. Inmiddels is de crew van de studio uitgebreid met een derde persoon, zodat de muzikanten nog beter bediend kunnen worden. Bij New Ground Studio staat dan ook voorop dat de eigenheid en de kwaliteit van een instument en zijn bespeler zo volledig mogelijk tot hun recht komen.

** NOOT VOOR REDACTIE NIET VOOR PUBLICATIE **
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stichting Open Media / Simuze.nl
Marten Timan / Björn Wijers / Maarten Brinkerink
06-38539216 / 06-49747870 / 06-13669527
info {AT} simuze.nl
www.simuze.nl

New Ground Studio
Mark Nieuwenhof / Wouter Kors / Geert Mol
06-19852762 / 06-44699289 / 06-19556164
info {AT} newgroundstudio.nl
www.newgroundstudio.nl
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).