www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Programma Picnic '07 / persbericht
Marleen Stikker on Tue, 7 Aug 2007 09:39:32 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Programma Picnic '07 / persbericht


Creativiteit en innovatie centraal bij PICNIC’07
______________________________________________

Conferentie, workshops, feesten en spelen trekken internationaal publiek naar Amsterdam, van 25 tot en met 29 september

AMSTERDAM, 6 augustus 2007 – Het programma van PICNIC'07 is bekend. PICNIC’07, de Cross Media Week, bouwt verder op het succes van PICNIC’06. De eerste versie van dit jaarlijkse evenement - gericht op creativiteit in cross media content, technologie, entertainment en communicatie - was met ruim 5000 bezoekers uit binnen- en buitenland een groot succes.

Van dinsdag 25 september tot en met zaterdag 29 september a.s. verzamelen de creatieven zich opnieuw rond de Westergasfabriek in Amsterdam om onder andere informatie uit te wisselen, kennis op te doen en te netwerken. Het programma van het congres is uitgebreider dan afgelopen jaar en kent tal van gerenommeerde sprekers en deelnemers. In speciale bijeenkomsten en verschillende partner events wordt dieper ingegaan op bepaalde onderwerpen. Het complete congresprogramma is te vinden op www.picnicnetwork.org <www.picnicnetwork.org/> .

Prominente sprekers en speciale bijeenkomsten
Ruim zestig wetenschappers, zakenmensen, auteurs en artiesten geven presentaties over ideeën en trends op het gebied van internet, cultuur, toegepaste software, ontwikkeling van producten, sociale gemeenschappen, entertainment en cross media. Enkele sprekers zijn:
· Neil Gershenfeld (US), directeur van het Center of Bits and Atoms van het MIT in Boston, geeft ons een blik in de toekomst met zijn verhaal over de revolutie in ‘computer-assisted home product fabrication’;
· Susan Kish (CH), hoofd van Network & Community Practice van Xing, geeft een overzicht van de succesfactoren in sociale netwerken on- en offline, zakelijk en privé;
· Dr. David Weinberger (US), mede-auteur van The Cluetrain Manifesto en Small Pieces Loosely Joined, kijkt eveneens vooruit met zijn visie op de voortgaande transformatie van de wereld onder invloed van het Web;
· Saatchi&Saatchi’s Kevin Roberts en Richard Hytner (UK) geven inzicht in nieuwe manieren om het hart van consumenten te winnen via mysterie, sensualiteit en intimiteit;
· David Silverman (US), maker van ‘the Simpsons’ geeft een kijkje achter de schermen in de meest creatieve en technisch gedreven manieren van film maken.


Daarnaast kunnen bezoekers dieper in de materie duiken op vijf specifieke aandachtsgebieden tijdens de PICNIC Specials. De thema’s van deze workshops zijn: Creative China, Virtual Worlds, Pitch, CineGrid, en Day of the Media Labs.

Non-profitorganisaties en brancheverenigingen organiseren daarnaast meer dan 50 gratis toegankelijke Partner Events, variërend van een cross-media boottocht tot een sessie over hulpmiddelen om de taalbarrière met China te slechten.

De PICNIC Green Challenge
Nieuw dit jaar is de PICNIC Green Challenge, een initiatief van de Nationale Postcode Loterij en PICNIC. De PICNIC Green Challenge daagt creatieve en innovatieve geesten uit om een concrete bijdrage te leveren aan het terugdringen van klimaatveranderingen. Iedereen met een goed idee voor een product/dienst, dat het broeikaseffect op een consumentvriendelijke wijze kan terugdringen én bijdraagt aan een duurzame levensstijl, kan deelnemen. Alle inzendingen moeten worden onderbouwd met een concreet plan om het idee binnen twee jaar op de markt te brengen. De Nationale Postcode Loterij stelt € 500.000 beschikbaar voor de uitvoering van het winnende plan. Bovendien krijgt de winnaar deskundige coaching van topmensen uit de zakenwereld en een lijst met potentiële afnemers.


De jury, onder voorzitterschap van Sir Richard Branson, is geheel samengesteld uit mensen die zijn betrokken bij groene initiatieven en/of hun sporen hebben verdiend op zakelijk vlak.

De finalisten presenteren zichzelf en hun ideeën op 29 september aan de jury, waarna ook de prijsuitreiking plaatsvindt. Inzendingen zijn nog mogelijk tot 30 augustus a.s. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op: greenchallenge.net <greenchallenge.net/>

PICNIC {AT} NIGHT en het COME OUT & PLAY festival
Plezier is steeds een belangrijk onderdeel van PICNIC. Twee van de leukste evenementen dit jaar zijn ook nog eens geheel open voor het publiek.


Op de avonden van 26, 27 en 28 september zijn er de PICNIC {AT} NIGHT feesten. Een bruisende mix van eten, drinken, kunst, media en technologie, waar iedereen naartoe kan.

Op 28 en 29 september is het de eerste keer dat het Come Out & Play Festival in Amsterdam plaatsvindt. Afgelopen jaar veranderde dit festival New York City al in één grote speeltuin, toen gedurende een weekend honderden spelers op diverse plaatsen in de stad meer dan 25 verschillende street games speelden. Hierbij komen creativiteit, mensen, technologie en spel op een zeer bijzondere manier samen. Deelname aan de spelen is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Partners
Het evenement is voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door partners en sponsoren. Belangrijke partners zijn het Ministerie van Economische Zaken, en de Gemeente Amsterdam. Als corporate partners nemen onder andere deel: de Nationale Postcode Loterij, Ilse Media, Sanoma uitgevers, KPN, UPC, Rabobank, DivX, Heineken, KLM Royal Dutch Airlines, Lost Boys en PricewaterhouseCoopers.


Service partners als NOB, Artmiks, de Westergasfabriek, Media Republic, Waag Society, KPMG, Cendris en TNT, leveren samen met media partners als MTV Networks, Salto, VPRO, DAG en Het Parool belangrijke ondersteuning in de vorm van planning, marketing, technologie en communicatie.

Meer en gedetailleerdere informatie over het programma volgt in de komende weken.

-------------------------

Over PICNIC ’07 Cross Media Week
PICNIC ’07 Cross Media Week is een jaarlijks evenement in Amsterdam, gericht op creativiteit in cross media content en technologie, speciaal op het gebied van entertainment en communicatie. Het evenement vindt plaats van 25 tot en met 29 september in de Westergasfabriek in Amsterdam. PICNIC ’07 bestaat uit een betaald congres, een vrij toegankelijk publiek programma van lezingen, tentoonstellingen, kunst en feesten en een competitie de Picnic Green Challenge. PICNIC ’07 is gesponsord door het ministerie van economische zaken, de gemeente Amsterdam en het bedrijfsleven en wordt ondersteund door verschillende servicepartners. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.picnicnetwork.org <www.picnicnetwork.org/>


Over Cross Media Week Foundation
PICNIC ’07 is een initiatief van de Cross Media Week Foundation. Deze stichting is opgericht door Bas Verhart en Marleen Stikker, en heeft zich tot doel gesteld creatieve professionals van over de gehele wereld bijeen te brengen in Amsterdam om nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan, nieuwe mogelijkheden te creëren, en internationale netwerken tot stand te brengen


Voor meer informatie en mogelijke persaccreditatie:

Whizpr
Kyonne Leyser / Winnie Silvertand / Willemijn Vader
Tel: +31 (0)317 410 483
Email: picnic(at)whizpr.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).