www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Artist in Residence: POWERPLANT 8.8 t/m 9.9 2007
media art on Fri, 10 Aug 2007 00:54:57 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Artist in Residence: POWERPLANT 8.8 t/m 9.9 2007


Persbericht Media Art FrieslandMENTAL MICKEY AND THE DESERT OF DOOM â POWERPLANT

Van 8 augustus t/m 9 september in Kunsthuis SYB

ï

POWERPLANT bestaat uit het afwisselend in Berlijn en Venlo wonende kunstenaarsduo Krista Burger (Venlo, 1973) en Nina Thibo (Tegelen, 1972) dat sinds 2001 experimenteert met bezielde âlevende filmâ installaties waarbij personages in een miniatuur filmset, de crew en camera gelijktijdig met het geprojecteerde beeld te zien zijn. POWERPLANT plaatst haar hoofdfiguren â meestal twee uitgerangeerde Power Rangers - in gruwelijke, levensechte maquettes van post- nucleaire landschappen of andere beklemmende, uit de hand gelopen westerse toestanden. Uitwassen van vervuiling, overmatige consumptie en de constante behoefte aan entertainment vormen het decor en ook het uitgangspunt voor veelal confronterende en dichterlijke dialogen.Op uitnodiging van het Media Art Festival 07 Artist in Residence programma realiseert POWERPLANT in Kunsthuis SYB 'live expanded cinema' met de voorstelling MENTAL MICKEY AND THE DESERT OF DOOM. Powerplant zal in het kunsthuis een nieuwe werkwijze ontwikkelen. Tijdens MENTAL MICKEY AND THE DESERT OF DOOM worden drie miniatuur filmsets gebruikt met een minder sluitend script dan gebruikelijk. Zo ontstaat beter zicht op de zeggingskracht van materiaal en geluid alleen.EÃn van de settings is die van een woestijn 'met een Dubai-achtige oase van rijkdom waarin zich personages bevinden die op geestkracht proberen te overleven nadat hun verstikkende eigendommen zich tegen hen kerenâ. De 'Mental Mickey Room' is de tweede installatiesetting en toont Euro Disney 'met de Europese Mickey Mouse en zijn onderdrukte gekte en meervoudige persoonlijkhedenâ. Het personage heeft zijn inzichten over de mens vergaard door het observeren van Euro-Disney pretpark bezoekers. De derde installatieset zal tijdens de werkperiode ontstaan uit de eerste twee installaties. De zelfgebouwde karaokemachine van POWERPLANT nodigt het publiek uit tot het meezingen van strijdliederen op bekende deuntjes.GeÃnteresseerden zijn van harte welkom tijdens de werkperiode of bij ÃÃn van de voorstellingen in het laatste weekend. Na afloop van de voorstellingen houdt POWERPLANT een voordracht en beantwoordt zij vragen uit het publiek.

Voorstellingen zijn te bezoeken op donderdag 6 (try-out), vrijdag 7 en zaterdag 8 september om 19.00 uur (18.30 uur zaal open).

Mail naar Powerplant_in_SYB {AT} live.nl om te reserveren.

Overige openingstijden op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

De afsluitende voorstellingen van Powerplant zijn te zien tijdens het Media Art Festival 07 van 20 t/m 30 september.

Kijk voor exacte data en meer informatie op www.mediaartfriesland.nlDit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Mondriaanstichting, de Provincie FryslÃn, Hanze Hogeschool Groningen/ Academie Minerva en het Frank Mohr Instituut.Voor meer informatie:

Powerplant

06-26489686 (Nina Thibo)

ninathibo {AT} hotmail.com

www.powerplant.nlKunsthuis SYB

06-14947612 (Maartje Peters)

info {AT} kunsthuissyb.nl

www.kunsthuissyb.nlMedia Art Festival 07

06-42670733 (Nadine Bors)

info {AT} mediaartfriesland.nl


www.mediaartfriesland.nl


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).