www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Motorschip Stubnitz beroert wederom het Amsterdamse water.
Carl Weidner / MS Stubnitz on Thu, 16 Aug 2007 10:41:09 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Motorschip Stubnitz beroert wederom het Amsterdamse water.


Het mobiele culturele podium voor muziek en live-performance, de MS Stubnitz, zal op 2 September de thuishaven Rostock verlaten om dan in één stuk naar Amsterdam te varen, naar haar sinds vorig jaar vaste ligplaats op de kop van het NDSM terrein.
 
Van 6 september tot en met 2 december zal de Stubnitz het Amsterdamse culturele uitgaansleven een unieke locatie bieden waar bijna alles op cultureel en muzikaal gebied mogelijk is. Een zeer inspirerende omgeving zowel voor de makers als voor het publiek. Naast een open-lucht bardek en een cafedek beschikt het voormalige visserschip over twee zalen met een capaciteit van respectievelijk 100/200 zit/sta plaatsen en 200/400 zit/sta plaatsen die een dermate authentieke sfeer ademen dat elke voorstelling een unieke beleving is. 
 
De Stubnitz zal ook deze keer weer haar best doen om een zo gevarieerd mogelijk programma aan te bieden op het gebied van dans, muziek, theater en live art, al dan niet in combinatie met diverse dansfeesten. Zo zal organisatie Electronation tijdens het Amsterdam Dance Event de Stubnitz van een muzikaal progamma voorzien, en staan er al diverse concerten en bands op het programma, waaronder (deels onder voorbehoud) The Legendary Pink Dots (nl), The Low Frequency in Stereo (no), Bronnt Industries Kapital (uk), Rechenzentrum (de), Acid Motheres Temple (jp), Faith + the Muse (us), het NY-Anti-Folk Festival, Brown vs Brown (nl), Manufactur (ch), Gutbucket (us), Ted Milton & Sam Britton (uk), Stateless (uk) en het Pick Up Performance Festival dit alles naast samenwerkingen met labels als Zabel en Simuze en een speciaal side-event van het )toon)-festival en niet te vergeten het op het NDSM plaatsvindende Robodock en het Streetbike Freestyle Open.
 
Het is de opzet om in de context van een mediaworkshop een deel van deze content uit te zenden naar lokale media, en in die zin staat de Stubnitz nog steeds open voor samenwerkingen.  
Hoewel de Stubnitz een veelbelovend programma in petto heeft is er altijd ruimte voor aanvullingen wat betreft interessante concepten en ideeën om zo een unieke interaktie met de lokale kulturele scene vorm te geven. Hiervoor kun je contact opnemen met amsterdam {AT} stubnitz.com.
 
Programma update te vinden op www.stubnitz.com. 
MS Stubnitz
Van 06 September - 02 December NDSM Amsterdam-Noord
Links:
www.stubnitz.com
www.myspace.com/stubnitz

____________________________________________
DreamMail - Die neue Erfahrung  www.dreammailer.de
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).